Partners aan 't woord

WhatsApp Image 2022-02-03 at 14.42.32

DeLokaleBoer

Korte Keten Platform

Wij zijn Omar ElFouli en Adam Emad en samen hebben wij DeLokaleBoer opgericht: een online platform dat een directe verbinding legt tussen boeren en de consument onafhankelijk van tussenpartijen. Het platform fungeert als een online marktplaats voor aan de ene kant de boeren en aan de andere kant de consumenten (B2C) en bedrijven (B2B). Het platform biedt boeren een kans op een gemakkelijke en goedkope manier direct aan de eindconsument te verkopen. Het platform biedt consumenten een kans op een gemakkelijk alternatief om lokale, gezonde, biologische producten te kopen. 

Daarnaast is De Lokale Boer een kennis platform voor zowel consumenten als boeren met informatie over de oorsprong, het productieproces en recepten met natuurlijke agrarische producten. 

Meer contact voor meer waardering

Wij willen de boer weer grip geven op hun eigen producten, en meer contact met hun klanten. Bij sommige boeren is dat contact er nauwelijks meer en spreken ze alleen de tussenhandel. Tegelijkertijd hopen wij dat de burger de kans krijgt om het nostalgische karakter van ons land te herleven. Nederlandse boeren leveren prachtige seizoensproducten terwijl in de supermarkt juist veel buitenlandse producten liggen. Door boer en burger weer bij elkaar te brengen, krijgt de burger weer meer waardering voor voedsel en het werk van de boer.

Samen bereiken we meer

DeLokaleBoer en Caring Farmers hebben een gemeenschappelijk doel. Ook wij willen dat progressieve boeren centraal staan. We maken ons grote zorgen over de toekomst van ons landschap, boeren, biodiversiteit, het milieu, dierenleed en de gezondheid van onze burgers. We hebben ons aangesloten omdat we ons erg kunnen vinden in de punten van de Caring Farmers.

Daarom bieden we de boeren van Caring Farmers graag de kans om hun product lokaal af te zetten via ons platform, een directe link te brengen met de consumenten, een eerlijke prijs te ontvangen voor haar/zijn producten, de verkoopstatistieken te kunnen inzien en een centrale plek te hebben om hun eigen verhaal te kunnen vertellen. Zo kunnen wij samen met de Caring Farmers zorgen voor een bijdrage aan een duurzame, vernieuwde en een eerlijke ondernemende economie en samen de verbinding tussen boer en consument te herstellen.

Aanmelden

U kunt zich nu aanmelden als boer/vers producent door op deze link te klikken.

Het team van DeLokaleBoer.nl zal vervolgens contact met u opnemen betreft u registratie. Begin april zullen de eerste boeren op het platform worden gelanceerd per regio, zo willen wij ervoor zorgen dat er per regio een groot divers aanbod beschikbaar is voor de consument. Zo kunnen wij ook daadwerkelijk ervoor zorgen dat de consument wordt gestimuleerd om langs de boeren te gaan en de meeste verse boodschappen direct te kunnen kopen bij de boer in plaats van bij de supermarkt, ook zal de boer zelf daardoor meer bestellingen kunnen verwachten.