Partners aan 't woord

OM + Dingeman Burgers

Onze Markt

Onze Markt

Onze Markt is een nieuw coöperatief voedselmerk met als missie een eerlijker voedselsysteem waarbij de boer een eerlijke prijs krijgt. Zo krijgt de boer meer ruimte om beter zorg te dragen voor natuur en te kunnen investeren in zijn boerderij.

Bij Onze Markt brengen we samen met de consument en boer eerlijke producten naar de supermarkt voor een eerlijke prijs. Via online vragenlijsten kunnen consumenten meebeslissen over de producten van Onze Markt.  

Wij van Onze Markt vinden het erg belangrijk dat we respect hebben voor alle schakels in de voedselketen en de natuur. Hierbij proberen wij op een duurzame en transparante manier bij te dragen aan een beter en eerlijker voedselsysteem.

Momenteel liggen Onze eerlijke aardappelen in meer dan 300 Coop supermarkten door heel Nederland. Over dit product hebben bijna 3000 consumenten meebeslist. De Nederlandse aardappelteler krijgt voor de aardappelen een eerlijke vaste prijs van 52 cent per kilo. Daarnaast wordt er meer aandacht gegeven aan de bodem waar de aardappelen in groeien door het toepassen van niet kerende grond bewerking. Zo wordt het bodemleven gevoed, is er minder water overlast/tekort en de bodemstructuur verbeterd.

Het volgende product van Onze Markt wordt eieren zoals besloten door onze community. Hierna zullen ook appels en melk volgen.

Onze Markt gelooft in een eerlijker voedselsysteem waarbij alle schakels verbonden zijn en we samen kiezen voor een beter toekomst. Caring Farmers is daarom de juiste partner om Onze Markt te verbinden aan boeren die het anders willen. Samen met al onze partners gaan we voor een eerlijker voedselsysteem!