Farmers aan 't woord

Polderknoflook – Polderkip

Polderknoflook – Polderkip

Lelystad

Wij, Karin Perdaems en Marc Knipscheer, begonnen 15 jaar geleden met het telen van knoflook. We hadden elkaar net leren kennen, en wilden een nieuwe uitdaging. Knoflook werd bijna niet in Nederland geteeld en we moesten dus alles zelf uitvinden. Dat was een geweldige ervaring, met ups en downs. Nu, 15 jaar later, kennen we de kneepjes van het telen van heerlijke kwaliteits knoflook. Onder de naam van BINK HOLLAND (Beste In Nederlandse Knoflook) hebben we een professionele teelt opgezet voor consumptie knoflook en pootgoed. Ook houden we scharrelkippen onder keurmerk van de dierenbescherming Beter Leven en IKB.

Waarom zijn we Caring Farmers?

Wij hebben ons aangesloten bij de Caring Farmers omdat we willen blijven verbeteren en leren van andere boeren. Graag leren we hoe we kringlopen beter kunnen sluiten. We voeren bijvoorbeeld al eigen graan aan onze kippen en voeren de mest weer terug naar de gewassen. We willen ook graag zoveel mogelijk energieneutraal worden, en mogelijk andere delen van de kringloop sluiten. Andere aandachtspunten zijn duurzaam bodembeheer, want de grond is de basis van alles!

Vanaf het eerste uur waren we al actief bij Stichting Veldleeuwerik en hebben wij onze visie op ons bedrijf verder ontwikkeld. Duurzaamheid was toen voor ons ook nog een ongrijpbaar begrip. Hoe anders is dat nu! Het is een voortdurende verbetering die we jaarlijks doorzetten en waarin we steeds verder groeien als bedrijf en als ondernemers.

Natuurinclusief & het uitwisselen van kennis

Op ons bedrijf hebben we een wintervoedselakker voor fauna. Verder zouden we graag werken aan een model om de producten uit onze akkerranden in onze eigen korte keten af te zetten. Ook zouden we graag verder willen met onze missie om veldbonen weer op te nemen als een volwaardig gewas in ons bouwplan, en dus ook financieel te waarderen. Graag wisselen we onze kennis hier over uit met collega’s en delen we deze met consumenten.

Korte keten

Onze producten worden verkocht op onze eigen boerderijwinkel, ook hebben we een boerderijautomaat staan verderop. Je kunt deze vinden op de consumentenkaart. Ook doen we mee aan het initiatief de ‘Flevourbox’, een inspiratiebox met seizoensproducten uit de Flevopolder.