Plant Based Food Experience – Bijzonder Brabants
In het weekend van 29 en 30 augustus verzorgt Vegan Masterchef Manfred Albrecht een culinair diner op boerderij Bijzonder Brabants. Tussen de gangen door mag je met boer Henk de bijzondere groenten en de Peelrandbreuk ontdekken.
Manfred Albrecht's visie is: "iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis.” Manfred serveert voor u deze avond voor de gasten zijn plantbased foodexperience. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel uit de opname van zijn Restaurant Bij Albrecht in de Gault Millau gids. De nadruk ligt op culinaire duurzaamheid met respect voor alles dat leeft. Deze visie neemt de chef-kok mee naar het diner in de moestuin van Bijzonder Brabants.
Goed Gevulde Middag
Op deze open middag op de Goed Gevulde boerderij nemen ze de bezoekers om 15:00 mee over de boerderij. Ter plekke proef, ruik en voel je wat deze natuurinclusieve kringloopboerderij ons geeft: van knuffelolie tot jonge biggetjes en van whiskeygerst tot de lekkerste droge ham. Misschien is de graanoogst net begonnen of kun je bramen plukken. Boer en boerin vertellen alles en zowel voor de kleintjes als geïnteresseerden in methodes van deze natuurinclusieve kringlooplandbouw. Daarnaast laten ze je van alles proeven tijdens deze open dag. Je gaat met een Goed Gevulde maag naar huis.
De entree voor de Goed Gevulde Middag is €9,95 voor volwassenen en €4,95 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief koffie, thee of limonade, een Achterhoeks biertje of borrel en de rijke Goed Gevulde proeverij.
Laat je verrassen door zaadvaste rassen!
Op maandag 1 en maandag 15 september kun je jouw smaakpapillen aan het werk zetten tijdens twee veldevenementen in Riemst (BE) en Maassluis (NL). Deze middagen zijn een mooie gelegenheid om het aanbod aan biologische zaadvaste rassen op het veld te observeren, te proeven en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Tuinders, koks, consumenten en pers zijn van harte welkom om mee te doen.
Op 1 september in Riemst worden buitenpaprika, buitenaubergine, rode bieten en boerenkool bekeken. Op 15 september in Maassluis staan de gewassen buitenaubergine, buitenpaprika, stoksnijboon en rode biet op het programma.
Op het menu: het landschap van de toekomst
Op dinsdag 2 september duikt Slow Food Youth Network de bodem in bij Boerderij de Groene Griffioen in Weesp en gaan ze op zoek naar het terroir van de Nederlandse veengrond. Boer Boy geeft het publiek een rondleiding over zijn bedrijf, er is een gesprek met innovatie ondernemers en er zijn heerlijke hapjes direct uit het veen.
Proef Dalfsen bij de Groene Erfdelers
Bij deze drie samenwerkende Caring Farmers kun je terecht voor een inspirerende dag met super leuke workshops en activiteiten. Van rondleiding op de groentepluktuin, een kijkje in de keuken bij de kwekerij tot het verhaal van de imker: allemaal biologisch. Kom mee doen en proeven!
Oogstfeest bij Burgerboerderij Oosterwold
Aan het einde van het groei seizoen staan traditioneel de oogstfeesten weer op de agenda. Zo ook bij Caring Farmer Burgerboerderij Oosterwold. En nu nabijgelegen pluktuin Groene Pluk.
Op hun erf wordt het een feestelijke dag met een compleet programma aan diverse activiteiten en de opening van de vernieuwde boerderijwinkel. Kom kijken, zaden/stekjes ruilen, plukken en proeven!
Goed Gehouden Open Dag: van modderbad tot varkensgeluk
Op zaterdag 4 oktober van 11.00 tot 15.00 zetten dierwaardige varkensboerderijen de deuren wagenwijd open voor jou! Een unieke kans om van dichtbij te ervaren hoe varkens leven op een boerderij waar hun welzijn écht centraal staat.
Deze open dag is een aanrader voor iedereen die benieuwd is wat het betekent als een varken ‘goed gehouden’ wordt. Een leuke dag voor het hele gezin. Deze varkens kunnen naar hartelust modderbaden, lekker wroeten, en spelen en leven in de buitenlucht. Kom je ze bekijken?
Caring Congres: over de waarde van het voedselsysteem
Het is tijd om kritisch te kijken naar wat en hoe we eten, en welke impact dit heeft op onze gezondheid, het milieu, dierenwelzijn en de economie. Wij pleiten voor een planeetaardig en dierwaardig voedselsysteem: binnen ecologische grenzen, met oog voor dierenwelzijn en menselijke gezondheid. Daarom staat het Caring Congres 2025 dit jaar in teken van Caring Value: wat telt echt? Tijdens het congres van 2025 staat de waarde van zo’n duurzaam voedselsysteem centraal. Die is niet in geld uit te drukken. Wat is dan de waarde van dit systeem?
De eerste sprekers zijn bekend, meld je nu aan!
Steun jij kringlooplandbouw?
De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.