Agenda

Provinciegesprekken

We gaan in gesprek met de provincies, van Limburg tot Friesland. Elke gedeputeerde ontving van ons een uitnodiging. Per provincie nodigen we ook jullie als Caring Farmers uit om mee te praten. Hou je mail in de gaten voor een uitnodiging om erbij te zijn.  We kijken er naar uit om samen met Caring Farmers uit de provincie in gesprek te gaan met de gedeputeerden landbouw,  natuur en/of gezondheid over de landbouwtransitie, stikstofplannen en het #GroenBoerenPlan.   

In de planning:

  • Drenthe 21 september
  • Limburg 22 september
  • Brabant 30 september
  • Overijssel 17 oktober
  • Flevoland 2 november
  • Noord Holland 4 november
  • Zeeland 4 november
  • Utrecht 25 november 

november & december: driedaagse training Warmonderhof

Agrarische bedrijven combineren steeds vaker meerdere bedrijfstakken, die ook steeds vaker gerund worden door verschillende personen, binnen en buiten het bedrijf. Samenwerken is daarmee het nieuwe ondernemen geworden. Goed samenwerken is essentieel voor een succesvol, gezond bedrijf. Maar hoe doe je dat vlot, handig en hou je het toch gezellig? In deze driedaagse training op Warmonderhof in Dronten kunnen boeren en andere agrarische professionals hiervoor de handvatten vinden.

Data: 18 november, 2 en 16 december. Meer informatie via deze link. 

8 december: Voedsel Verbindt

Gezond eten is gezond leven
Op 8 december 2022 organiseert Voedsel Verbindt een netwerkevent over het stimuleren van een gezonde en duurzame voedselconsumptie. Het realiseren van een duurzaam voedselsysteem is de missie van VoedselVerbindt. En natuurlijk moet dat ook gezond zijn. Maar hoe krijgen we de consumenten daarin mee? Is jong geleerd, oud gedaan de sleutel? En wat als de voedselomgeving ons tot hele andere keuzes verleidt? Zeker in deze tijd van groeiende inkomens- en gezondheidsverschillen is dit een maatschappelijke opgave voor ons allemaal; hoe gaan we gezonder eten?

16-19 januari: de Biobeurs

De Biobeurs is dit jaar zowel online als offline. De Caring Farmers zijn erbij! Graag ontmoeten we onze boeren en ketenpartners daar en praten we over gezamenlijke actie richting een volhoudbaar voedselsysteem. Zet jij het vast in de agenda? Graag bijdragen? Laat het ons weten: info@caringfarmers.nl

 

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.