Agenda

4 & 5 september: Rondleiding over dromen, ideeën en realiteit in de biodynamische groententeelt

Waar loop je allemaal tegenaan; hoe ga je met plagen om, welke afzetkanalen en eisen horen daarbij. Wat maakt biodiversiteit zo leuk, en wat levert het op. Kom op zaterdag 4 of zondag 5 september langs bij kwekerij Eko-logisch. Kijk met een open blik en stel kritische vragen. Kan je als tuinder nog op vakantie? Wat zijn raapstelen? Wat als je oogst mislukt? David en Suzan kunnen met veel enthousiasme vertellen over hun doelen, toekomstdromen, maar ook hun tegenslagen. Kom langs met je broer, zus, of buurboer op 4 en 5 september van 12:30 tot 16:00. De koffie, thee, koek en limonade staan klaar. Maximaal 20 personen. Meld je snel aan. Tot dan.

 Lees hier vast meer over ekologisch. De groentenkwekerij is gevestigd in Roelofarendsveen. Aanmelden kan via info@caringfarmers.nl

Themabijeenkomsten

Caring Farmers organiseert kleinschalige themabijeenkomsten waar boeren van elkaar kunnen leren. Hieronder het programma. Ivm corona beperken we ons nu tot enkel boeren en maximaal 10 per bijeenkomst. Alle bijeenkomsten zijn van 11.00-13.30 inclusief lunch. Boeren kunnen zich voor onderstaande bijeenkomsten opgeven via info@caringfarmers.nl.

  • najaar 2021 – Hoe werkt het bij Herenboeren? Ga kijken bij een herenboerderij en ga in gesprek met de boer: hoe is het om met zoveel burgers samen een boerderij te runnen. Vast leuk, maar er zijn vast nadelen. Wat moet je ervoor kunnen?
  • najaar 2021 – Lotte Rensema, de Scharrelderij, Kiel-Windeweer. Over het houden van vee in een natuurgebied, en alles wat daarbij komt kijken.

  

Uitgesteld door corona, nieuwe datum volgt:

  • najaar 2021 – Wil je fossiele brandstoffen besparen, kom dan in Horssen kijken naar de mobiele en uitklapbare zonneinstallatie van Agriper waarmee je je elektrische waterpomp, sproeihaspel of een sproeiboom kunt bedienen met zonne-energie. Deze innovatie staat in de startblokken om in productie te gaan. Als Caring Farmers zijn we daar graag als eerste bij!
  • Jan Overesch, Raalte. Niet kerende grondbewerking op zandgrond. NKG gaat met vallen en opstaan. Hij neemt je graag mee door zijn reis en leert ook graag van jou.
  • People’s Farm, Marcel Jacobs, Maasbree. Directe verkoop aan de consument, bij People’s Farm doen ze dit nu een aantal jaar. Hoe begin je en wat komt er op je af?
  • Kees Scheepens, Oirschot. Alles wat je wilt weten over varkenswelzijn, leer je van de varkensfluisteraar. Hij vertelt ook graag over zijn plannen voor een innovatieve stal.
  • Tom Keuper, Raesfeltstede, Megchelen. Kruidenrijk grasland is beter voor biodiversiteit, bodem en klimaat en de koe vindt het lekker. Maar het is wel wennen. Hoe begin je ermee, do’s en dont’s leer je van elkaar en van Tom Keuper.

1 juni: Webinar Pure Graze

Op 1 juni van 20.00-21.00 organiseren we een webinar met Pure Graze. 

Pure Graze zal daarbij uitweiden over kruidenrijk grasland en dan met name over hun ‘Saladebuffet’. Dat is een graslandmengsel die de veehouder de mogelijkheid biedt om de droge stof productie per hectare te verhogen, zonder gebruik van kunstmest. Saladebuffetten bieden daarbij een bloeiende habitat voor insecten van mei tot november.

Naast aandacht voor de Saladebuffetten wordt er ook informatie gegeven over PG NxT STEP het duurzaamste bedrijfssysteem, interessant voor de boer omdat het financieel rendement en CO2-eqv. uitstoot met elkaar verbind door te werken met de natuur.

Lees hier meer over Pure Graze. Aanmelden voor de webinar kan via info@caringfarmers.nl. De zoomlink wordt dan per mail verstuurd. 

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.