Agenda

t/m 17 juni

Documentaire Groenkijkers

Diverse
Groenkijkers

In de documentaire Groenkijkers volgt filmmaker Sanne Rovers natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen.
Een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde, verwondering, verdriet en hoop.

Nu te zien op verschillende plekken in Nederland en op 18 april op NPO2

22 juni 2024

Give a shit-festival

Maurik
Broodje Poep

Kom naar het 'Give a Shit' festival - een inspirerend evenement met geweldige sprekers, creatieve workshops en leuke activiteiten rondom de herwaardering van onze eigen poep en plas. Het festival zal plaatsvinden op 22 juni van 14:00 tot 17:00. Gratis toegang maar meld je even aan. Zorg ervoor dat je erbij bent!

22 juni 2024

Lenteland Open Dag

Mechelen
Lenteland

Aan iedereen die kennis wil maken met Lenteland. Van 13:00 tot 20:00 ben je welkom om te meegenieten op de mooie boerderij in Mechelen, Zuid Limburg. Je ontmoet er de boeren van alle Lenteland boerderijen, de mensen achter Lenteland en andere leuke mensen. Het is een dag vol inhoud, proeverijen, zintuiglijke ervaringen en interessante ontmoetingen. Verken de boerderij op je eigen tempo en stel alle vragen die je hebt aan de boeren, het Lenteland team en elkaar.

23 juni 2024

The Climate Chain

de Nederlandse kust
Urgenda

Van Urgenda:
"Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain! We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich in 2023 uit voor meer klimaatbeleid en vraagt meer actie van de overheid."
Meer info en aanmelden:

23 juni 2024

Food Festival de Es

Haaren (Noord-Brabant)
Tuinderij de Es

Dit feest is voor de mensen die Caring Farmer Tuinderij de Es kennen, het hoogtepunt van het jaar. Want zeggen de organisatoren: "We vieren het goede leven en het goede eten. Heerlijke vibe, voor alle leeftijden een relaxte dag met heerlijk eten en drinken, in een prachtige groene oase, geweldige muziek, inspiratie en ontspanning. 100% biologisch, de tuinderij op zijn mooist en allemaal lieve mensen."

28 juni 2024

Lekker Lupine Community dag

Ekoboerderij de Lingehof, Randwijk
Lekker Lupine

Kom ook naar de Lekker Lupine community dag op- en rond het bloeiende lupineveld bij Ekoboerderij de Lingehof.

Deze middag draait alles om het 'gouden boontje' van Nederlandse bodem. Ze zullen zich richten op het versterken en opbouwen van ketenrelaties, het proeven en ontdekken van nieuwe producten, en het leren over de teelt van lupine te midden van het prachtige lupineveld. Daarnaast zullen ze kennis delen over innovatieve teeltmethoden en de voedingswaarde van lupine. Een heerlijk boontje uit Nederland, komt dat proeven!

Vanaf heden

Terugkijken: Documentaire | My Garden of a Thousand Bees

NPO

Martin Dohrn, de geprezen wildlife filmmaker uit Bristol, besluit tijdens de lockdown in coronatijd alle bijensoorten in zijn kleine stadstuintje te filmen met zijn specialistische apparatuur. Hij nadert met zijn geduldige aanpak de beestjes zo dichtbij en grondig, dat hij meer dan zestig soorten kan vastleggen en zelfs individuen kan onderscheiden: van de grootste hommels tot schaarbijen ter grootte van een mug. Ze vechten om hun territorium, houden elkaar voor de gek en bouwen hun nestjes. Het resultaat, de documentaire My Garden of a Thousand Bees, werd op het wetenschapsfilmfestival InScience 2023 onderscheiden met de NTR Audience Award.

Terugkijken met NPO Start.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.