Agenda

2 augustus

10 jaar Bijzonder Brabants: Plant-based Food and Drink Experience in de moestuin

Deurne
Boerderij Bijzonder Brabants

Vier tien jaar bijzondere (h)eerlijke groenten uit de Peel met dit culinaire evenement

In 2014 stopte wethouder Henk Kerkers en begon boer Henk met zijn boerderij Bijzonder Brabants in Deurne. Op een zo natuurlijk mogelijke manier bijzondere groenten telen in de open lucht is boer Henk zijn missie. Met dit culinaire evenement mét rondleiding wordt dit 10-jarig bestaan gevierd.

Wil je op 2 augustus een avond culinair genieten en meegenomen worden door boer Henk in zijn verhaal? Dat kan.
In de ‘Plant-based Food and Drink Experience’ kookt vegan masterchef Manfred Albrecht van Restaurant Bij Albrecht (Eindhoven) met de groenten van boer Henk. Ervaar zijn visie: “Iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis.” Tussen de vijf gangen door worden de gasten rondgeleid in de groentetuin en het Peelrandbreuklandschap.

Kaarten zijn te koop via www.bijzonderbrabants.nl. Wees er snel bij, per avond is er een maximum van 40 kaarten beschikbaar.

Elke dag in juli en augustus

Fototentoonstelling Food for Thought bij vier Caring Farmers

Dronten, Weesp, Warmond en Lochem
Warmonderhof, De Groene Griffioen en Burgerboerderijen Boterhuys en De Patrijs

Vier Caring Farmers halen deze zomer het gesprek over het wereldwijde voedselsysteem naar hun boerenerf. Kom in juli en augustus de foto’s van fotograaf Kadir van Lohuizen bekijken in Dronten, Lochem, Warmond en Weesp.

In de vierdelige tv-serie en fototentoonstelling Food for Thought brengt Van Lohuizen de weg die ons voedsel aflegt op aangrijpende wijze in beeld. Het contrast tussen het grootschalige en efficiënte systeem en de boerderijen die de lokale gemeenschap voeden, wordt voelbaar door de expositie van tien foto’s op groot formaat buiten op de erven. De tien foto’s zijn van bijschriften voorzien door de boeren; daarmee is de expositie op iedere boerderij uniek.

Op alle dagen in juli en augustus is de tentoonstelling te zien van 09:00 tot 17:00 op deze boerderijen:

22 t/m 25 augustus

10-jarig jubileum: ‘Ons Jongens bij Bijzonder Brabants’

Deurne
Boerderij Bijzonder Brabants

Vier tien jaar bijzondere (h)eerlijke groenten uit de Peel met dit culinaire evenement

In 2014 stopte wethouder Henk Kerkers en begon boer Henk met zijn boerderij Bijzonder Brabants in Deurne. Op een zo natuurlijk mogelijke manier bijzondere groenten telen in de open lucht is boer Henk zijn missie. Met deze culinaire evenementen mét rondleiding wordt dit 10-jarig bestaan gevierd.

Van 22 t/m 25 augustus kan je een avond culinair genieten en meegenomen worden door boer Henk in zijn verhaal! Met 'Ons Jongens bij Bijzonder Brabants' komt topkok Jan van Hout van Restaurant Ons Jongens (Someren Eind) koken met de groenten van boer Henk. Lokale producten en Brabantse smaken zijn bij Jan favoriet. Tussen de vijf gangen door worden de gasten rondgeleid in de groentetuin en het Peelrandbreuklandschap.

Kaarten zijn te koop via www.bijzonderbrabants.nl. Wees er snel bij, per avond is er een maximum van 40 kaarten beschikbaar.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.