Nieuws

Het laatste nieuws

foto-wytze-nauta-2

Online Boerenbijeenkomst bij Wytze Nauta van de Eemweide boerderij

Wytze weet de aanwezigen van de online bijeenkomst met persoonlijke verhalen en een brok aan ervaring veel bij te brengen over kipcaravans. Van de eisen van een mobiele kippenhok tot kruidenrijk grasland als onderdeel van het kippenvoer tot een simpele truc om bloedluis te bestrijden.
abri-den-haag

Posters in Den Haag: Alle dieren naar buiten

Opvallende posters in het centrum van Den Haag roepen de formerende politici op om in het regeerakkoord te kiezen voor een gezonde veehouderij met veel minder dieren en die allemaal buiten komen. Afzenders zijn Compassion in World Farming (CIWF), Caring Vets en de Caring Farmers. Een kleinere, diervriendelijkere veehouderij voorkomt veel dierenleed, draagt bij aan het oplossen van het stikstofprobleem, gaat klimaatverandering tegen en geeft boeren weer toekomst.
wij zijn een paar cf

Caring Farmers slaan klimaatalarm

Wij slaan klimaatalarm! We sluiten daarbij aan bij de Klimaatmars 2021, een groot landelijk klimaatalarm aanstaande zondag vlak voor de verkiezingen. Want het is ontzettend belangrijk dat we volgende week een kabinet kiezen dat de klimaatcrisis serieus neemt en grote stappen durft te zetten. Een van die belangrijke grote stappen, is een landbouw- en voedseltransitie! Daarom zenden wij zondag onze verkiezingsboodschap uit op tv! Want een stem voor kringlooplandbouw, is óók een stem voor het klimaat!
wij zijn een paar cf

Stem voor kringlooplandbouw!

Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66 of CU zijn dé kringlooppartijen. Zij verdienen meer (boeren)stemmen voor hun inzet voor natuurinclusieve kringlooplandbouw, en daarmee voor klimaat, natuur, blije boeren en gezond voedsel.
arie

Alle boeren hebben groene politiek nodig!

Partij voor de Dieren, GroenLinks en ChristenUnie/D66 zijn de beste partijen om zoveel mogelijk boeren in het zadel te helpen én houden. Toch stemmen veel van deze boeren komende verkiezingen wéér op CDA of VVD, of kiezen ze voor partijen die de hele klimaat en stikstof en daarmee de wetenschap ontkennen, zoals BBB, FvD, PVV. Hiermee krijgen ze meer van hetzelfde.
pakhuis de zwijger

2 maart: debat Pakhuis de Zwijger

De centrale vraag in dit debat: waarom trekt VWS niet harder aan kringlooplandbouw? Naast effecten op milieu en klimaat heeft de landbouw ook direct en indirect effect op onze gezondheid. De sector levert ons voedsel, maar kan ook bijdragen aan gezondheidsproblemen als gevolg van fijnstof, zoöonsen en landbouwgif.
Stelling4

Kringloopkieswijzer

Wat zeggen de verschillende partijen over belangrijke thema's rondom kringlooplandbouw? Discussieer mee via onze kringloopkieswijzer-stellingen.
verkiezingscommercial

#crowdfunding: help mee, voor onze verkiezingscommercial op tv

Wij starten een crowdfundingsactie zodat wij een verkiezingscommercial kunnen maken: ‘Stem op 17 maart op een partij die een voedseltransitie zal starten’. Help je mee?
foto wytze nauta

Wytze Nauta over kipcaravans

Vanwege de vogelgriep vindt de bijeenkomst online plaats. Toch weet Wytze de aanwezigen met persoonlijke verhalen en een brok aan ervaring veel bij te brengen over kipcaravans.
kleiner

Kringloop-10-puntenplan voor gemeenten

Gemeenten hebben een belangrijke rol in het stimuleren van kringlooplandbouw. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Caring Farmers hebben daarvoor een 10-puntenplan opgesteld en roepen gemeenten op daar actief mee aan de slag te gaan.
IMG_3851

Themabijeenkomst Kalf bij Koe bij Remeker

16 jaar geleden gooide Jan Dirk vd Voort het bedrijf om. De koeien werden niet meer onthoornd, hij ging ‘op de pens voeren’ (geen mais en soja meer) en álle vaarskalfjes bleven bij de koe.
contouren mestbeleid

Nieuw mestbeleid mist stip op de horizon

In een Kamerbrief zette minister Schouten de contouren voor een nieuw mestbeleid uiteen. Volgens belangenorganisatie Caring Farmers bieden deze plannen boeren geen einddoel, maar nog tien jaar onrust en onzekerheid.