Nieuws

Het laatste nieuws

opinie artikel Trouw 14-2

Het groene antwoord op de boerenwanhoop

Lees nu het opinie artikel dat vandaag in Trouw wordt gepubliceerd.
david-en-kees

Twee nieuwe bestuursleden en een nieuw Raad van Advies lid

Stichting Caring Farmers verwelkomt 1 nieuw lid bij de Raad van Advies en twee nieuwe bestuursleden.
biobeurs

Dierwaardigheid op de Biobeurs

Alle partijen van het Convenant Dierwaardige Veehouderij onderschreven deze zin: “De enige toekomstbestendige veehouderij is een dierwaardige veehouderij”. Ook onderschreven zij zes principes waar een dierwaardige veehouderij aan moet voldoen zodat de dieren een positief welzijn kunnen ervaren. Maar hoe vertaal je dat naar de praktijk, en wat is er nodig om de transitie in te zetten. Wat betekent dat voor (biologische) veehouders? Dat was de insteek van een sessie op het hoofdpodium 18 januari bij de Biobeurs in Den Bosch.
zadenbank-oproep-cursus

Nieuwe cursus Zaadteelt Zaadvaste Rassen

Inschrijving gestart voor nieuwe 5-daagse cursus Zaadteelt Zaadvaste Rassen voor boeren en tuinders die geïnteresseerd zijn of zich bezig houden met zaadteelt. We bieden deze cursus aan met maar liefst 50% korting.
stagiaire vacature

Vacature Marketing Stage

Zoek je een bijzondere stage plek? Wil je jouw kennis op het gebied van marketing en databases versterken? Stuur je motivatie naar Caring Farmers!
bestuur meeting david luijendijk

Caring Farmers zoekt twee gepassioneerde boeren als aanvulling voor het bestuur

Caring Farmers zoekt twee nieuwe bestuursleden.
inge-de goed gevulde

Caring Farmers presenteren koplopersplan voor transitie naar dierwaardige veehouderij

Er is (nog) geen convenant, wel een plan om snel aan de slag te gaan. Caring Farmers willen zo snel mogelijk aan de slag met het verbeteren van dierenwelzijn. Na ruim een jaar praten over een Convenant Dierwaardige Veehouderij, is het tijd om daadwerkelijk stappen te gaan zetten, lees verder over hoe Caring Farmers dat van plan is.
groen stemmen

Tweede Kamer verkiezingen: waar stem je op als je voor meer Groene Boeren bent?

Woensdag 22 nov gaan we stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Maar waar stem je op als je kiest voor een Groen Boeren Land?
P1170501

Terugblik jubileum Stichting Zaadgoed

Zaterdag 11 november waren we natuurlijk aanwezig bij de 25e verjaardag van Stichting Zaadgoed. Een terugblik op een heel inspirerend jubileumevent!
24F6B15E-57B8-4E43-BF03-62F6F0E6DE56.jpeg

Methaanreductie ja, per liter nee!

Steeds meer agro bedrijven zetten in op methaanreductie per liter melk. Dat klinkt mooi, want methaan is een sterk broeikasgas. Maar pas op... er zit een addertje onder het (raai)gras! Gezamenlijke opinie, ook te lezen in De Boerderij.
caring fmovement

Nieuw: Caring Movement

Tijdens het uitverkochte 3e Caring Congres - 4 november in Antropia Driebergen - is de Caring Movement opgericht. De Caring Vets, Caring Doctors en Caring Farmers slaan de handen ineen voor een snellere transitie naar een volhoudbaar voedselsysteem met zorg voor mens, dier en planeet.
preiselectie

Gezocht: vergeten groenten!

tichting Zaadgoed, de Zaderij en Caring Farmers zoeken vergeten groenterassen voor meer biodiversiteit op het bord en in de winkel. Met een landelijke oproep aan telers, tuinders en moestuiniers hopen de organisaties zaden van voldoende verschillende oude, vergeten of eigen nieuwe rassen te ontvangen om in 2024 proefvelden in te zaaien.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.