Nieuws

Het laatste nieuws

Stelling4

Kringloopkieswijzer

Wat zeggen de verschillende partijen over belangrijke thema's rondom kringlooplandbouw? Discussieer mee via onze kringloopkieswijzer-stellingen.
GIF-commercial

Help mee, voor een verkiezings-kringloopcommercial op tv

Wij starten een crowdfundingsactie zodat wij een verkiezingscommercial kunnen maken: ‘Stem op 17 maart op een partij die een voedseltransitie zal starten’. Help je mee?
foto wytze nauta

Wytze Nauta over kipcaravans

Vanwege de vogelgriep vindt de bijeenkomst online plaats. Toch weet Wytze de aanwezigen met persoonlijke verhalen en een brok aan ervaring veel bij te brengen over kipcaravans.
kleiner

Kringloop-10-puntenplan voor gemeenten

Gemeenten hebben een belangrijke rol in het stimuleren van kringlooplandbouw. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en Caring Farmers hebben daarvoor een 10-puntenplan opgesteld en roepen gemeenten op daar actief mee aan de slag te gaan.
IMG_3851

Themabijeenkomst Kalf bij Koe bij Remeker

16 jaar geleden gooide Jan Dirk vd Voort het bedrijf om. De koeien werden niet meer onthoornd, hij ging ‘op de pens voeren’ (geen mais en soja meer) en álle vaarskalfjes bleven bij de koe.
contouren mestbeleid

Nieuw mestbeleid mist stip op de horizon

In een Kamerbrief zette minister Schouten de contouren voor een nieuw mestbeleid uiteen. Volgens belangenorganisatie Caring Farmers bieden deze plannen boeren geen einddoel, maar nog tien jaar onrust en onzekerheid.
no-thumb

LTO behoeft verbinder als voorzitter, geen oorlogszoeker

Opinie, gepubliceerd in Trouw: Laten de leden van de LTO een verbindende figuur zoeken als nieuwe voorzitter. Eentje die bovendien erkent dat het huidige intensieve landbouwsysteem zijn tijd heeft gehad, betogen Maurits Tepper en David Luijendijk namens boerenorganisatie Caring Farmers.
groepsfoto klein

Terugblik boeren-bijeenkomst in Weesp

21 augustus kwamen 40 boeren bijeen in Weesp. Om elkaar te leren kennen en samen te sparren hoe we aan onze doelstellingen gaan werken.
DSC_0127OK

Deltaplan Veehouderij

Workshop met de Dierenbescherming over verbeteren dierenwelzijn van varkens, kippen en koeien.
duurzame dinsdag

Duurzame Dinsdag prijs

Vol trots kunnen we melden dat we de Duurzame Dinsdag prijs hebben gewonnen.
caring congres

Uitgesteld door corona: Caring Congres

Op 26 september organiseren Caring Vets en Caring Farmers gezamenlijk een Caring Congres in BlueCity Rotterdam: voor boeren, voor dierenartsen en voor iedereen die zich afvraagt ‘kan het ook anders?’
Caring Farmers - Social versie.00_00_39_04.Still005

22 juli: dag van de kringlooplandbouw

Caring Farmers roepen 22 juli uit tot de dag van de kringlooplandbouw. Op die dag posten Caring Farmers foto’s hoe zij gewoon aan het werk zijn (#gewoonaanhetwerk) en we gaan crowdfunden om zendtijd te krijgen voor onze commerical. Samen werken we 22 juli aan kringlooplandbouw!