Nieuws

Het laatste nieuws

afbeelding

Biodiversiteit op je Bord van start in Noord-Holland

Het belang van biodiversiteit kennen we als Caring Farmers als geen ander. Ook onze ketenpartner Dutch Cuisine zet zich hiervoor in. Op 13 januari lanceerden ze de Biodiversiteit op je Bord campagne in Noord-Holland. Het doel: samenwerken met boeren, groothandel en horeca aan meer biodiversiteitsversterkende producten.
NLcultuurlandschap

Bomen bij boeren – excursie

Op 21 november is er een Caring Farmers excursie bij de vereniging Nederlands cultuurlandschap (VNC) in Beek-Ubbergen. Het doel is om meer boeren op weg te helpen met heggen, hagen en agroforestry.
Schermafbeelding 2022-10-20 102855

VERSLAG VAN HET TWEEDE CARING CONGRES

De wereld verandert: klimaatverandering versnelt, de natuur holt achteruit en diverse rechtszaken dwingen ons tot herbezinning en actie. We moeten veranderen. Maar hoe werkt dat? Het thema van het tweede Caring Congres, 9 okt 2022, van Caring Vets en Caring Farmers was dan ook Caring Change! Caring Farmers en Caring Vets kijken terug op een geslaagd congres waarin duidelijk één rode lijn naar voren kwam bij alle sprekers: onze gezondheid(szorg) zou een grote drijfveer kunnen zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Want als zorg en samenleving gaan inzetten op welzijn, een gezonde leefomgeving en voedsel van een gezonde bodem, dan kan de landbouwtransitie een stuk sneller gaan. En daar worden dier, boer en burger beter van. Lees hier een verslag van alle sprekers:
cropped-janstuinklein21

CARING WINKELIERS, MELD U!

Supermarkten en andere winkels hebben een grote invloed op wat boeren produceren en consumenten kopen, en hebben dus een mede-verantwoordelijkheid in het stikstofprobleem. Ze waren dan ook uitgenodigd om mee te praten met Remkes, maar lieten helaas verstek gaan.  Tenminste, de ‘gewone’ supermarkt deed dat. De duurzame supermarkten, degenen die al bijdragen aan stikstofreductie doordat zij producten in het schap hebben van boeren die minder stikstof uitstoten hebben hun visie wel kunnen geven. Maar, het is tijd om naast de stem van de duurzame boer, ook de stem van de duurzame winkel nog veel luider te laten horen. Caring Winkeliers, meld u!
caring Farmers nr 1

Nummer 1 #Duurzame 100

Caring Farmers heeft gisteravond de eerste prijs gekregen in de Duurzame 100. We zijn trots op al onze caring consumenten, wetenschappers, ketenpartners, winkeliers, dokters, NGO’s, de Caring Vets maar vooral op onze boeren! Zij steken hun nek uit, spreken zich uit voor een versnelde transitie naar een volhoudbaar voedselsysteem en wachten niet op de overheid om te verduurzamen maar gaan zelf aan de slag.
kipeigen 2

Wat er wél kan, reactie op advies Remkes

Onze reactie op de plannen van Johan Remkes: in het kort zijn wij positief en blijven wij constructief meepraten en onze kennis delen voor een versnelde transitie naar een volhoudbare landbouw met méér boeren.
man-koe

Caring Farmers presenteert transitietool voor meer kalfjes bij de koe

even lekker krabben

Een land krijgt de boeren die het verdient

Wat willen we met eigen voedselproductie, natuur, milieu en landschap? Het verleden leert dat het middelgrote, op natuurlijke wijze werkend boerenbedrijf genoeg troeven in handen heeft om deze vier factoren te harmoniseren. Den Haag zal daarvoor kaders moeten bieden. Kaders die bestaanszekerheid verlenen aan boeren in dit soort bedrijven..... Opinie boer Arnold Vergeer uit Doldersum.
Caring Congres

Caring Congres voor een veranderende wereld

8 oktober is het Caring Congres in Antropia, Driebergen. In een veranderende wereld, duiken Caring Farmers en Caring Vets de verandering in. Met inspirerende sprekers zoals hoogleraren Margriet Sitskoorn, Maarten Reesink en Machteld Huber en Urgenda directeur Marjan Minnesma, Met de vakbond voor Dieren, boerin Julia, Avalon directeur Martien Lankester en bodemadviseur Theo Mulder en de zaal praten we onder leiding van Lotte Sluiter hoe we de informatie uit de lezingen kunnen omzetten in praktijk.
Nationaal Park Veluwezoom, Posbank, Herikhuizerveld, Veluwe, Zuid Veluwe, Gelderland, Nederland, Europa, Nationaal Park Veluwezoom, Posbank, Herikhuizerveld

We kunnen niet zonder natuur

Met een gezamenlijke oproep in meerdere landelijke dagbladen roepen 64 organisaties namens miljoenen Nederlanders het kabinet op om te bouwen aan een toekomst waarin ruimte is voor natuur, een gezond klimaat en natuurvriendelijke landbouw en aan de slag te gaan met de uitvoering van het coalitieakkoord. De steun voor dit signaal komt uit alle hoeken van de maatschappij, zoals natuurorganisaties, wetenschappers, verkeersorganisaties, banken, kerken, bouwbedrijven en boeren.
gesprek remkes

Terugblik op gesprek met Remkes

Ook wij als Stichting Caring Farmers waren uitgenodigd voor het gesprek tussen (boeren) organisaties en het kabinet met als gespreksleider Johan Remkes. Na het gesprek hebben we bewust even gewacht met het geven van een reactie. Eerst kijken wat er gebeurt en niet reageren vanuit pure en hoge emoties. Nu na een aantal dagen kijken ook wij terug op hét gesprek.
stikstofbindende landbouw

Natuurbuurderij, dé oplossing voor de melkveehouderij rondom natuurgebieden

De oplossing voor melkveehouderijen rondom natuurgebieden is: extensiveren, natuurinclusief en regeneratief worden. Drie boeren werkten een plan uit, presenteerde dit bij Renze op tv en stuurden onderstaande brief naar LNV. Lees meer over de Natuurbuurderij:

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.