Nieuws

Het laatste nieuws

groen stemmen

Tweede Kamer verkiezingen: waar stem je op als je voor meer Groene Boeren bent?

Woensdag 22 nov gaan we stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Maar waar stem je op als je kiest voor een Groen Boeren Land?
P1170501

Terugblik jubileum Stichting Zaadgoed

Zaterdag 11 november waren we natuurlijk aanwezig bij de 25e verjaardag van Stichting Zaadgoed. Een terugblik op een heel inspirerend jubileumevent!
24F6B15E-57B8-4E43-BF03-62F6F0E6DE56.jpeg

Methaanreductie ja, per liter nee!

Steeds meer agro bedrijven zetten in op methaanreductie per liter melk. Dat klinkt mooi, want methaan is een sterk broeikasgas. Maar pas op... er zit een addertje onder het (raai)gras! Gezamenlijke opinie, ook te lezen in De Boerderij.
caring fmovement

Nieuw: Caring Movement

Tijdens het uitverkochte 3e Caring Congres - 4 november in Antropia Driebergen - is de Caring Movement opgericht. De Caring Vets, Caring Doctors en Caring Farmers slaan de handen ineen voor een snellere transitie naar een volhoudbaar voedselsysteem met zorg voor mens, dier en planeet.
preiselectie

Gezocht: vergeten groenten!

tichting Zaadgoed, de Zaderij en Caring Farmers zoeken vergeten groenterassen voor meer biodiversiteit op het bord en in de winkel. Met een landelijke oproep aan telers, tuinders en moestuiniers hopen de organisaties zaden van voldoende verschillende oude, vergeten of eigen nieuwe rassen te ontvangen om in 2024 proefvelden in te zaaien.
Winny van Buuren en United Economy-artikel

Circulair denken en doen. Hoe pas je dat toe op een boerderij?

Circulair denken en doen. Winny en Arjen van Buuren passen dat op alle denkbare manieren toe met hun boerderij, Landgoed Velhorst in Lochem. Om hun verhaal te vertellen, neemt Caring Farmer Winny auteur Heidi Leenaarts mee het erf op.
Caring Vets

Caring Congres 2023

Wordt onze toekomst Caring? En hoe kunnen we daar met z’n allen voor zorgen? Kom 4 november naar Antropia in Driebergen en laat je informeren en inspireren door onze sprekers!
C6EFABBC-021B-42EB-A38F-E853998F1990.jpeg

Ministerie van Gezondheid en Welzijn

“Als het aan PvdA, CDA en ChristenUnie ligt, is Den Haag volgend jaar een ministerie rijker: een Ministerie van Voedsel”. Dit is een bericht uit 2016. Het Ministerie is er nooit gekomen en het voedselbeleid is niet verbeterd; niet op het gebied van de productie, noch op dat van de consumptie.  Wij - Caring Doctors, Caring Vets en Caring Farmers - pleiten voor een Ministerie van Gezondheid en Welzijn met daaronder vier deelministeries: Voedsel, Gezondheidszorg, Dierenwelzijn en Natuur. Meepraten de Caring Movement? Kom naar het Caring Congres op 4 november, Antropia.
foto_boereninhetbos

Gratis (inheemse) boompjes en struiken voor boeren

De burgerbeweging Meer Bomen Nu is op 30 september met het nieuwe oogstseizoen gestart. Door heel Nederland worden komende maanden door talloze vrijwilligers weer zaailingen geoogst en kan iedereen weer gratis bomen en struiken aanvragen én helpen verplanten.
DutchMerino0024.jpg

Blauwtong en fytotherapie

Hoe kunnen kruiden helpen om het leed van Blauwtong te verzachten of voorkomen? Een webinar door Marieke de Louw, aangesloten bij het Platform Natuurlijke Veehouderij.
hittestress

Dierenwelzijns­organisaties luiden noodklok: stop veetransporten op hete dagen

ruud_zanders-370x278

Duurzame Troonrede

Ruud Zanders, voorzitter van Caring Farmers spreekt dinsdagavond de Duurzame Troonrede uit. "Ooit zijn we te vet, te zoet, te zout gaan eten. Dus waarom zouden we niet naar een ecologisch verantwoord eetpatroon gaan?"

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.