Nieuws

Het laatste nieuws

IMGP8776

Literatuurreview: sociale normen onder boeren

Mijn naam is Femke en ik heb de afgelopen paar maanden, als onderdeel van mijn studie stage gelopen bij Caring Farmers. Ik heb een literatuurreview geschreven over de invloed van sociale normen onder boeren op het overstappen naar duurzame, natuurinclusieve landbouw. Want niet alleen praktische barrières kunnen de transitie vertragen. Sociale druk kan bewust of onbewust een grote rol spelen. Op basis van de literatuur doe ik een paar aanbevelingen voor de Caring Farmers organisatie.
jaarverslag plaatje website

Jaarverslag 2022

Voor u ligt het derde jaarverslag van de Caring Farmers. De organisatie vertegenwoordigt een nieuw natuurinclusief en volhoudbaar voedselsysteem en verenigt boeren die het anders willen. Door deze boeren luider te laten horen in het publieke debat, kan de landbouwtransitie versnellen.
tomaten

Van Landbouwakkoord naar Voedselakkoord

Brief aan Hoofdtafel Landbouwakkoord, ministerie LNV, minister Adema en al zijn collega's. Van Landbouwakkoord naar Voedselakkoord.
Groen Kennisnet 27-10-22

Behoud de bioboer

Samen met de Groenboerenplan partners - Biohuis, Demeter, Federatie agro-ecologische boeren en Herenboeren - vragen wij het kabinet om de bioboer en andere koplopers te ontzien bij het piekbelastersaanpak.
Caring Farmers - Social versie.00_00_40_11.Still006

Groenboerenboodschap op tv

Met grote dank aan de hele Caring Community én de Groenboerenplan achterban, zenden wij vanaf morgen de Groenboerenboodschap uit op tv! Samen gaan we voor een groene en gezonde verkiezingsuitslag!
de-witte-raaf

Nieuw project: Levende Zaadbank

Caring Farmers heeft samen met onze Caring Ketenpartner de Zaderij, Stichting Zaadgoed, biologische landbouwschool de Warmonderhof een SABE subsidie aangevraagd en gekregen om meer tuinders en akkerbouwers op te leiden met het telen van zaadvaste rassen. Zo dragen we bij aan een grotere genetische biodiversiteit en meer weerbaarheid.
Schermafbeelding 2023-03-08 124355

Groenboerenboodschap op tv!

jacob1 (002)

Odin Foodcoop en Caring Farmers gaan samenwerken aan voedseltransitie

Biologische Foodcoop Odin gaat samenwerken met stichting Caring Farmers. Beide organisaties delen een groeiende bezorgdheid om de afnemende biodiversiteit en  geloven dat een volhoudbare natuurinclusieve landbouw oplossing biedt voor meerdere maatschappelijke problemen. De boerenorganisatie en winkelketen slaan daarom de handen ineen om de voedseltransitie te versnellen door samen meer consumenten voor te lichten over duurzaam eten en meer boeren kansen te geven om te verduurzamen. De eerste gezamenlijke actie is meer bewustzijn creëren onder consumenten voor nut en noodzaak van een vitale bodem: deze zondag een speciale voorstelling van de nieuwe film Onder het Maaiveld in Eye. Er zijn nog een paar kaarten over!
GroenBoerenPlan

GroenBoerenPlan conferentie

afbeelding

Biodiversiteit op je Bord van start in Noord-Holland

Het belang van biodiversiteit kennen we als Caring Farmers als geen ander. Ook onze ketenpartner Dutch Cuisine zet zich hiervoor in. Op 13 januari lanceerden ze de Biodiversiteit op je Bord campagne in Noord-Holland. Het doel: samenwerken met boeren, groothandel en horeca aan meer biodiversiteitsversterkende producten.
NLcultuurlandschap

Bomen bij boeren – excursie

Op 21 november is er een Caring Farmers excursie bij de vereniging Nederlands cultuurlandschap (VNC) in Beek-Ubbergen. Het doel is om meer boeren op weg te helpen met heggen, hagen en agroforestry.
Schermafbeelding 2022-10-20 102855

VERSLAG VAN HET TWEEDE CARING CONGRES

De wereld verandert: klimaatverandering versnelt, de natuur holt achteruit en diverse rechtszaken dwingen ons tot herbezinning en actie. We moeten veranderen. Maar hoe werkt dat? Het thema van het tweede Caring Congres, 9 okt 2022, van Caring Vets en Caring Farmers was dan ook Caring Change! Caring Farmers en Caring Vets kijken terug op een geslaagd congres waarin duidelijk één rode lijn naar voren kwam bij alle sprekers: onze gezondheid(szorg) zou een grote drijfveer kunnen zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Want als zorg en samenleving gaan inzetten op welzijn, een gezonde leefomgeving en voedsel van een gezonde bodem, dan kan de landbouwtransitie een stuk sneller gaan. En daar worden dier, boer en burger beter van. Lees hier een verslag van alle sprekers:

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.