Nieuws

Het laatste nieuws

abdd9ac1-44c7-497e-b789-e82707398a62

Onteigenen? Nee, transformeren!

Aan: Mark, Sigrid, Gert-Jan en Wobke, Een applaus voor de miljarden voor stikstofreductie en landbouw. Dat is geweldig! Maar zet ze slim in. Elke euro kan maar één keer worden uitgegeven. Aan onteigenen, met als gevolg langdradige procedures en gefrustreerde boeren. Of naar de transitie en tevreden boeren. De meeste boeren willen meebewegen als u ze helpt. Kies verstandig.
header-home

Caring Farmers: op weg naar kringlooplandbouw

Hoe krijgen we een diervriendelijkere samenleving? Door als boeren en dierenbeschermers met elkaar te praten? Of elkaar af te vallen? Wij weten wel hoe we het graag zouden willen zien.
IMG_6338

Reactie beelden van Ongehoord bij Caring Farmer Annechien ten Have-Mellema

Vrijdag 5 november j.l. zagen we via social media beelden van het varkensbedrijf van Annechien voorbij komen. Het bleken illegaal gemaakte beelden van de actiegroep ‘Ongehoord’ te zijn. Iedere Nederlander, of je nu op een boerderij woont, in een dorp of in de stad, hoort zich veilig te voelen in zijn eigen omgeving. Een inbraak in eigendommen van een ander dient altijd ten strengste veroordeeld te worden. Inbreuk op de privacy van een ander is, gelukkig ook volgens de wet, een hoogst kwalijke zaak. Dat neemt niet weg dat de beelden er zijn en we ook altijd kritisch naar onszelf moeten blijven kijken. Lees meer.
grondverbond2

De tweede ronde van het Grond Verbond!

Van houtwallen tot natuurlijke slootkanten. Er zijn veel mogelijkheden om de ecologie een handje te helpen op het boerenbedrijf. Hoe wil jij dat het landschap er uit ziet? In het Grond Verbond bepaal jij dit samen met de boer. In de tweede editie van het Grond Verbond bepalen we dit samen met boerin Monique en boer Koos op biologische boerderij de Beekhoeve. 
caring farmers climate miles

Wandelen voor het klimaat

Op 16 oktober - Wereldvoedseldag - liepen de Caring Farmers mee met de Climate Miles van Urgenda om meer aandacht te vragen voor een klimaatvriendelijk landbouwbeleid.
caring-congres-bedankt

Terugblik op Caring Congres

We kijken terug naar een zeer geslaagd uitverkocht Caring Congres over dierenwelzijn. Vier gerenommeerde hoogleraren – Frans de Waal, Roos Vonk, Thijs Kuiken en Imke de Boer – gaan in op de bredere betekenis van dierenwelzijn en benadrukken daarbij ook de kansen voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en maatschappelijke ongelijkheid. De komende dagen volgt hier een uitgebreid verslag.
voer de wet dieren uit

Voer de Wet Dieren uit

Een beter dierenwelzijn is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen heeft een rol, de consument, winkel, boer, reclamemaker, dierenarts. Maar de overheid moet de eigen Wet Dieren uitvoeren en naleven. Help je mee om de videoboodschap te verspreiden op Facebook, Linkedin, Twitter, Youtube of Instagram? 
boeren aan de slag

Nummer 5 in de #Duurzame100!

"Caring Farmers is een bont gezelschap van boeren die samen vinden dat het anders moet met de landbouw. Ze wachten niet op hogerhand, ze nemen het heft in handen. Ze hebben lef en doorzettingsvermogen". En dat leverde Caring Farmers de vijfde plek in de Duurzame 100 van Trouw gisteravond.
foodcamps

Foodcamps 2021 in beeld

Alles over de foodcamps van 2021. Prachtige beelden, de verhalen van de boeren en nog veel meer. Geniet je mee?
caring congres

Caring Congres: zet dierenwelzijn centraal

'Geef dierenwelzijn een grotere rol in beleidsvorming en voer de vernieuwde Wet Dieren uit’, is de boodschap van Caring Farmers en Caring Vets. Om deze boodschap te benadrukken organiseren de twee organisaties het Caring Congres op 9 oktober in Blue City Rotterdam. Vier gerenommeerde hoogleraren - Frans de Waal, Roos Vonk, Thijs Kuiken en Imke de Boer - gaan in op de bredere betekenis van dierenwelzijn en benadrukken daarbij ook de kansen voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en maatschappelijke ongelijkheid.
kaart-caring-farmers

Help de landbouwtransitie, koop bij een caring farmer

De wereld staat in brand en het moet anders! Dat geldt ook voor de landbouw. 260 boeren lanceren daarom gezamenlijk een kaart waar burgers direct van vooruitstrevende boeren kunnen afnemen om zo de keten te verkorten en zo de boeren ondersteunen die wél willen veranderen. Deze boeren zijn lang niet allemaal biologisch, maar ze hebben één ding gemeen: ze willen verduurzamen en durven dat uit te spreken. “Help ons veranderen, koop bij een caring farmer”, is hun gezamenlijke oproep.
WhatsApp Image 2021-08-25 at 09.11.24

Loop op 16 oktober Wereldvoedseldag met ons mee voor het klimaat!

De klimaattop begin november in Glasgow is cruciaal want de inspanningen om klimaatverandering onder de 1,5 graad te houden moeten in de hele wereld flink worden opgeschroefd. Daarom lopen wij met zoveel mogelijk boeren en burgers op 16 oktober - Wereldvoedseldag - mee met de Climate Miles. Loop je ook mee?

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.