Nieuws

Het laatste nieuws

klimaatneutraal

Het wordt een hete zomer

Waarom staan we als boeren eigenlijk niet vooraan in de klimaatbeweging? Als boeren behoren we immers tot de eersten die de gevolgen merken. Waarom laten we niet weten dat daar buiten, op het boerenland, de signalen steeds zichtbaarder worden? Opinie Federatie van Agro-ecologische boeren en Caring Farmers.
Foodcamps eventbrite header

Kom op foodcamp bij jouw Caring Farmer!

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp. Foodcamps zijn een uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op een bootcamp, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Vervolgens gaan we samen op avontuur. Samen met de boer oogst je je eten bij elkaar dat door een echte chefkok wordt bereid. En terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken, beantwoord de boer al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is hij op deze manier gaan boeren?
Dag van de kringlooplandbouw twitter

#DagvandeKringlooplandbouw

Caring Farmers snappen de boerenfrustratie door decennialang zwalkend overheidsbeleid. Maar we gaan niet boos op de trekker zitten om te proberen het niet-werkende beleid hetzelfde te houden. We zitten in een ecologische crisis en het is tijd voor een radicale omslag. Daarom is 7 juli de Dag van de Kringlooplandbouw!
Caring Farmers - Social versie.00_00_39_04.Still005

Crowdfunding: help mee voor onze kringloopcommercial op tv

Caring Farmers willen een ander landbouwbeleid! Wij vragen om een lange termijn beleid dat boeren zekerheid geeft en dat leidt tot een volhoudbare landbouw met méér boeren, dat gezond voedsel produceert binnen ecologische grenzen en dat voldoet aan alle EU wetgeving. Om dit boerengeluid ook te laten horen tijdens het mediageweld rondom de trekkerprotesten, willen we 7 juli onze kringloopcommercial weer uitzenden op tv! Hoe vaker, hoe beter! Daarom starten we vandaag crowdfunding! Help mee, voor onze #kringloopcommercial op tv!
broccoli

Teleurgesteld over het Europees Landbouwakkoord

Caring Farmers zijn, samen met Stichting Demeter, Toekomstboeren, Federatie van Agro-ecologische Boeren, LandschappenNL, Vogelbescherming Nederland, Wereld Natuur Fonds, SoortenNL, Milieudefensie, Greenpeace, de Natuur en Milieufederaties en Natuurmonumenten teleurgesteld over het resultaat van de onderhandelingen. Deze doen onvoldoende om de transitie in te zetten naar een landbouw die opereert binnen ecologische grenzen.
Foto_Timmermans

Caring Farmers in gesprek met Timmermans

Deze week ontmoetten we Frans Timmermans om te praten over de Caring Farmers. Bij Caring Farmer Arie van der Berg sprak het bestuur over onze beweging bestaande uit vooruitstrevende koplopers in de landbouw.
kip-1

WIE KOMT ER OP VOOR DE UITLOOPKIP?

De vrije uitloop- en biologisch-(dynamische) pluimveehouders aangesloten bij Caring Farmers vragen samen met dierenwelzijnsorganisatie CIWF en de Caring Vets actie van het kabinet voor de uitloopkip. Al 34 wekenlang zitten alle kippen binnen opgesloten vanwege vogelgriep. Op sommige bedrijven gaat het erg slecht met de kippen, en begint pikgedrag en stress ernstige vormen aan te nemen. Bovendien begint er oneerlijke concurrentie te ontstaan omdat de ophokplicht in de omringende landen al is opgeheven. Vrije uitloophouders beginnen klanten te verliezen en bij sommigen staat het water aan de lippen.
FD natuurbeschermers

Boeren voor de natuur

Caring Farmers maken zich zorgen over het plan 'Stikstofversnelling' van enkele natuurorganisaties, LTO Nederland en Bouwend Nederland. Dit plan doet te weinig om de natuur te beschermen. Bovendien hebben wij als boeren baat bij een plan dat aan de wet voldoet. Natuurbeschermers moeten hun rug recht houden: we moeten niet doen wat ‘haalbaar’ is, maar doen wat nodig is, schrijven diverse boeren van het collectief Caring Farmers in hun opiniebijdrage in het Financieel Dagblad
P1020216

Online bijeenkomst Pure Graze

Op 1 juni hadden we een webinar van Pure Graze. Ado Bloemendal spreekt vanuit eigen ervaring. Pure graze begon namelijk in Denemarken, op het bedrijf van melkveehouders waar de vraag werd gesteld: kunnen we die toevoer van buitenaf verminderen en meer efficiënt omgaan met ons grasland?
Caring Congres

9 oktober: Caring Congres

Vorig jaar moesten Caring Farmers en Caring Vets het Caring Congres over dierenwelzijn afblazen, maar we gaan in de herkansing! Het thema is relevanter dan ooit, want nog steeds wordt de wereld keihard tot nadenken gedwongen over de consequenties van onze omgang met de natuur en dieren. Een veranderend landschap, letterlijk en figuurlijk; zoönosen, klimaatverandering, stikstofcrisis, afname van biodiversiteit… hoe gaan we nu en in de toekomst om met dieren?
IMG_2742

EEN HARTENKREET AAN DE FORMATEUR

Bij deze een hartekreet vanuit boeren om bij de formatie en het vormen van een nieuw regeerakkoord, de transitie naar een duurzame landbouw als hoogste prioriteit mee te nemen. Waar regelmatig gepleit wordt voor terughoudendheid, pleiten wij voor volle vaart vooruit en nog belangrijker voor duidelijkheid en een ambitieuze lange termijnvisie.
pas stallen aan

Veranderen, wij durven het aan. U ook?

Een einde aan pijnlijke ingrepen zoals staart couperen, snavels knippen, hoorns verwijderen, is een grote stap voor boeren. Drie caring farmers reageren in het AD op een nieuwe wetswijziging. Ze (en vele andere carig farmers) denken graag met het nieuwe kabinet mee hoe we deze nieuwe wetgeving zo snel mogelijk tot uitvoer kunnen brengen, maar wel op een boervriendelijke manier.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.