Nieuws

Het laatste nieuws

FD natuurbeschermers

Boeren voor de natuur

Caring Farmers maken zich zorgen over het plan 'Stikstofversnelling' van enkele natuurorganisaties, LTO Nederland en Bouwend Nederland. Dit plan doet te weinig om de natuur te beschermen. Bovendien hebben wij als boeren baat bij een plan dat aan de wet voldoet. Natuurbeschermers moeten hun rug recht houden: we moeten niet doen wat ‘haalbaar’ is, maar doen wat nodig is, schrijven diverse boeren van het collectief Caring Farmers in hun opiniebijdrage in het Financieel Dagblad
Caring Congres

9 oktober: Caring Congres

Vorig jaar moesten Caring Farmers en Caring Vets het Caring Congres over dierenwelzijn afblazen, maar we gaan in de herkansing! Het thema is relevanter dan ooit, want nog steeds wordt de wereld keihard tot nadenken gedwongen over de consequenties van onze omgang met de natuur en dieren. Een veranderend landschap, letterlijk en figuurlijk; zoönosen, klimaatverandering, stikstofcrisis, afname van biodiversiteit… hoe gaan we nu en in de toekomst om met dieren?
IMG_2742

EEN HARTENKREET AAN DE FORMATEUR

Bij deze een hartekreet vanuit boeren om bij de formatie en het vormen van een nieuw regeerakkoord, de transitie naar een duurzame landbouw als hoogste prioriteit mee te nemen. Waar regelmatig gepleit wordt voor terughoudendheid, pleiten wij voor volle vaart vooruit en nog belangrijker voor duidelijkheid en een ambitieuze lange termijnvisie.
pas stallen aan

Veranderen, wij durven het aan. U ook?

Een einde aan pijnlijke ingrepen zoals staart couperen, snavels knippen, hoorns verwijderen, is een grote stap voor boeren. Drie caring farmers reageren in het AD op een nieuwe wetswijziging. Ze (en vele andere carig farmers) denken graag met het nieuwe kabinet mee hoe we deze nieuwe wetgeving zo snel mogelijk tot uitvoer kunnen brengen, maar wel op een boervriendelijke manier.
land in zicht

Land in Zicht

Samen met burgers de biodiversiteit op boerenbedrijven in kaart brengen. Dat is het idee Land in Zicht, ontworpen door Strategic Design studente Carlijn Geerse. Graag delen we haar inspirerende afstudeerproject met jullie.
rerootingthedutchfoodsystem

Nog 2 Reroot projecten van start

Na de Foodcamps en het Grond Verbond, mogen ook Vers aan de Vecht en Kalf bij de Koe aan de slag met financiering van het Reroot the Dutch Food System prijzengeld.
c79ed01b-f9c2-49a3-b38e-a87aa79bdaca

Onderzoek naar limburgse jongeren

Een groep studenten heeft onderzoek gedaan naar consumenten.
rerootingthedutchfoodsystem

Aan de slag met Rerooting the Dutch Food System

In augustus 2020 wonnen hoogleraar dierlijke productiesystemen Imke de Boer en onderzoeker Evelien de Olde een internationale prijs voor hun Food Vision: Rerooting The Dutch Food System. Afgelopen week is het goede nieuws gekomen dat we met de eerste plannen van start mogen!
kipsterkip

Kijk terug: Kassa uitzending over het diervriendelijker vangen van legkippen.

Een legkip produceert ruim 300 eieren per jaar. Na zo’n anderhalf jaar leggen de kippen geen (goede) eieren meer en worden ze naar de slacht gebracht. Op een enkele boerderij gaat dat al heel diervriendelijk, maar in de meeste gevallen nog niet en worden legkippen ondersteboven aan een of twee poten gevangen.
Melkboerdeeltveenuit4

Kom zaterdag naar de Grond Markt

Op zaterdag 24 april kan je tijdens de Grond Markt door het weiland van boer Boy Griffioen wandelen, online of offline. Zo kun je jouw stem inbrengen voor het uitvoeren van een landschapsherstelidee.
abri-den-haag

Posters in Den Haag: Alle dieren naar buiten

Opvallende posters in het centrum van Den Haag roepen de formerende politici op om in het regeerakkoord te kiezen voor een gezonde veehouderij met veel minder dieren en die allemaal buiten komen. Afzenders zijn Compassion in World Farming (CIWF), Caring Vets en de Caring Farmers. Een kleinere, diervriendelijkere veehouderij voorkomt veel dierenleed, draagt bij aan het oplossen van het stikstofprobleem, gaat klimaatverandering tegen en geeft boeren weer toekomst.
wij zijn een paar cf

Caring Farmers slaan klimaatalarm

Wij slaan klimaatalarm! We sluiten daarbij aan bij de Klimaatmars 2021, een groot landelijk klimaatalarm aanstaande zondag vlak voor de verkiezingen. Want het is ontzettend belangrijk dat we volgende week een kabinet kiezen dat de klimaatcrisis serieus neemt en grote stappen durft te zetten. Een van die belangrijke grote stappen, is een landbouw- en voedseltransitie! Daarom zenden wij zondag onze verkiezingsboodschap uit op tv! Want een stem voor kringlooplandbouw, is óók een stem voor het klimaat!

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.