Nieuws

Het laatste nieuws

CaringDinner_8_SGrootendorst

Boeren en zorgprofessionals werken samen aan gezonder eten in de zorg

Eerste Caring Dinner succes!
zweefvlieg

Tijd om de rollen om te draaien

Want wanneer een bollenteler een stuk ‘vers’ land huurt naast een biologische akkerbouwer of tuinder, dan is het die laatste die een bufferzone moet aanleggen en kosten maakt. Het is tijd om de rollen om te draaien.
13 lesvideo's

Groetende koe in de klas

Studenten van de agrarische opleidingen Aeres Barneveld en Hogeschool Inholland in Delft gaan meer leren over de communicatie van koeien.
komkommers

Groenterassen om nooit meer te vergeten

De oproep 'vergeten groenten gezocht' zorgde voor mooie inzendingen. Met 5 ingezonden rassen, start nu een veldproef. Mogelijk leidt dit tot een nieuw ras komkommer, sperzieboon, snijboon, boerenkool en mais op de markt. Meer biodiversiteit op ons bord, dat is wat de campagne Levende Zadenbank beoogt.
VK opinie

Van koude sanering naar warme extensivering

Caring Farmers hebben een andere boodschap, gericht aan de Nederlandse formerende partijen: voorkom (koude) sanering, zet in op radicale en warme extensivering naar een dierwaardige natuurinclusieve kringlooplandbouw.
CFdag2024107

Terugblik Caring Farmers Dag “Met positieve kracht vooruit”

Op woensdag 13 maart 2024 was de jaarlijkse en uitverkochte Caring Farmers Dag. Het was een zeer geslaagd event met enthousiaste boeren, NGO's, wetenschappers, beleidsmakers en ketenpartners, met veel uitwisseling van kennis en inspirerende presentaties. Kijk hier voor een terugblik.
Healthy-eating-out-pic

Eerste diner met Caring Doctors op het erf van een Caring Farmer al uitverkocht!

Caring Farmers en Caring Doctors gaan samenwerken aan meer bewustwording in de zorg voor de link tussen gezondheid en gezonde voeding van een gezonde bodem. Dat doen we om te beginnen met Caring Diners: artsen eten op het boerenerf. De tickets voor deze pilot - een diner op het erf van een Caring Farmer - waren snel uitverkocht. Lees meer over de pilot hier
dieren27

Teleurgesteld, en weer door

Caring Farmers is teleurgesteld dat de Tweede Kamer vandaag niet koos voor de dieren, en daarmee niet voor natuur, klimaat en boer. Maar wij gaan niet bij de pakken neerzitten. Dat staat ten slotte in onze Caring Farmers Code: onze boeren zetten stappen richting een volhoudbare dierwaardige en natuurinclusieve landbouw vanwege hun eigen morele kompas en vanwege hun zorgen om klimaat, boer, dier en natuur.
kalf bij koe

Reactie op Brief Dierwaardige Veehouderij van Minister Adema – Caring Farmers

Caring Farmers zijn zeer bedroefd en ontdaan over de brief van minister Adema over zijn voorstel voor de Dierwaardige Veehouderij. De brief is exemplarisch voor het laatste kabinet Rutte dat keer op keer de kamer en de maatschappij schoffeert. In deze brief mist elke compassie met dieren, en elke urgentie voor de grote opgaven waar we als maatschappij voor staan. Het kabinet gebruikt keer op keer de smoes dat ze demissionair zijn, maar krijgen het wel voor elkaar om in demissionaire status het vertrouwen van burger en boer nog verder te schaden.
gert vd bosch varkens kees

Meer welvaart met een dierwaardige veehouderij

Uit een Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse in opdracht door de Dierenbescherming en Caring Farmers blijkt dat een dierwaardige veehouderij 2 miljard euro per jaar oplevert. Bovendien biedt het een oplossing voor de natuur- & stikstof crisis en is goed voor het klimaat.
opinie artikel Trouw 14-2

Het groene antwoord op de boerenwanhoop

Lees nu het opinie artikel dat vandaag in Trouw wordt gepubliceerd.
david-en-kees

Twee nieuwe bestuursleden en een nieuw Raad van Advies lid

Stichting Caring Farmers verwelkomt 1 nieuw lid bij de Raad van Advies en twee nieuwe bestuursleden.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.