Nieuws

Het laatste nieuws

Caring Vets

Caring Congres 2023

Wordt onze toekomst Caring? En hoe kunnen we daar met z’n allen voor zorgen? Kom 4 november naar Antropia in Driebergen en laat je informeren en inspireren door onze sprekers!
hittestress

Dierenwelzijns­organisaties luiden noodklok: stop veetransporten op hete dagen

ruud_zanders-370x278

Duurzame Troonrede

Ruud Zanders, voorzitter van Caring Farmers spreekt dinsdagavond de Duurzame Troonrede uit. "Ooit zijn we te vet, te zoet, te zout gaan eten. Dus waarom zouden we niet naar een ecologisch verantwoord eetpatroon gaan?"
kalf

Stierkalfjes een dierwaardig(er) leven

Naast een beter leven voor kalfjes die bij de moeder mogen drinken, nu ook aandacht voor de stierkalfjes die langzaam maar zeker een waardiger bestaan krijgen.
20220930_141254.jpg

50% korting op Cursus Zaadvaste Rassen Telen. (volgeboekt)

Dit najaar organiseert Caring Farmers samen met de Zaderij en Stichting Zaadgoed een cursus Zaadvaste Rassen Telen voor tuinders. De cursus van 4 dagen wordt met 50% korting aangeboden dankzij SABE subsidie. Lees snel meer want VOL =VOL
stalbrand in AD

Geen landbouwakkoord zonder brandveiligheid

In 2021 werd tegelijkertijd met de Vernieuwde Wet Dieren ook wetgeving aangenomen over betere brandveiligheid voor stallen. Daarmee is nog niets gebeurd. Regelgeving duwt boeren nog steeds richting brandgevaarlijke stallen, zoals luchtwassers en emissievrije vloeren. Dat móet anders en hoort onderdeel te zijn van het Landbouwakkoord en Convenant Dierwaardige Veehouderij.
Maand van het kalf - afbeelding nieuwsbrief

Help mee, voor #kalfbijkoe op tv

Met grote dank aan de hele Caring Community én de Groenboerenplan achterban, zenden wij vanaf morgen de Groenboerenboodschap uit op tv! Samen gaan we voor een groene en gezonde verkiezingsuitslag!
manifest-bestrijdingsmiddelen

Caring Farmers ondersteunt het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen.

Manifest Natuur & Milieu, Parkinson Vereniging en FNV: Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen.
Schermafbeelding 2023-04-24 105218

Ook onze transitie

Wij denken in oplossingen, samenwerken aan een systeem dat goed is voor boer, natuur en dier. Want het is ook onze transitie.
IMG_5450

Oproep aan alle Kamerleden die meedoen aan het debat over de Tijdelijke wet Transitiefonds, Landelijk Gebied en Natuur  – 19 april

Op 19 april debatteert de Tweede Kamer over de verdeling van de 25 miljard euro, bestemd voor een landbouwtransitie om uit de stikstofimpasse te komen. Graag geven we de Kamer- samen met Caring Vets en Caring Doctors - enkele dringende aandachtspunten mee, die kunnen helpen voor een juiste verdeling van dit Transitiefonds.
IMGP8776

Literatuurreview: sociale normen onder boeren

Mijn naam is Femke en ik heb de afgelopen paar maanden, als onderdeel van mijn studie stage gelopen bij Caring Farmers. Ik heb een literatuurreview geschreven over de invloed van sociale normen onder boeren op het overstappen naar duurzame, natuurinclusieve landbouw. Want niet alleen praktische barrières kunnen de transitie vertragen. Sociale druk kan bewust of onbewust een grote rol spelen. Op basis van de literatuur doe ik een paar aanbevelingen voor de Caring Farmers organisatie.
jaarverslag plaatje website

Jaarverslag 2022

Voor u ligt het derde jaarverslag van de Caring Farmers. De organisatie vertegenwoordigt een nieuw natuurinclusief en volhoudbaar voedselsysteem en verenigt boeren die het anders willen. Door deze boeren luider te laten horen in het publieke debat, kan de landbouwtransitie versnellen.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.