Nieuws

Het laatste nieuws

kees varken

Farm Animal Memorial Day

om de pijn te herdenken van de vele massale ruimingen van dieren. Help je mee door een witte roos te haken?
Foodcamps eventbrite header

Wijkfoodcamp in Holtenbroek, Zwolle

Op 8 juni gaan we weer foodcampen in Zwolle, ditmaal voor de wijk Holtenbroek.
4aprilkoken

Foodcamp voor jongeren bij Caring Farmers CSA Middenland en Landlust onderstreept belang boer-burger binding

Stripfield-in-front-of-house-in-late-spring.jpg

Jaarverslag 2021

We werkten samen aan projecten, maar ook individueel werkten boeren aan de weg naar kringlooplandbouw. In dit verslag vertellen we hun verhaal. We zijn op weg, maar er is nog een lange weg te gaan. Veel plezier met het lezen van ons jaarverslag.
10puntenplan gemeenten

10-PUNTENPLAN VOOR GEMEENTEN OM VOEDSELTRANSITIE TE VERSNELLEN

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen publiceren de Caring Farmers een 10-puntenplan voor gemeenten. Hiermee vraagt Caring Farmers aandacht voor de rol van gemeenten in de crisis en kunnen boeren en de nieuwe gemeenteraden na de verkiezingen met elkaar in gesprek. Het laatste IPCC rapport over klimaatverandering, de stikstof en biodiversiteitscrisis, vogelgriep, stijgende prijzen voor gas en graan door de oorlog in Oekraïne zijn allemaal redenen waarom we een snellere voedseltransitie nodig hebben. De Caring Farmers willen sneller bewegen richting een volhoudbare kringlooplandbouw en daarin speelt iedereen een rol. Van regering tot boer tot burger én tot gemeente.
6

Stem voor kringlooplandbouw

De komende 10 jaar zijn cruciaal om klimaatverandering binnen de perken te houden en de natuur te redden. We hebben een andere landbouw nodig en daar spelen gemeenten een grote rol in. Stem dit jaar op een partij die gaat voor gezond lokaal voedsel van een gezond platteland! Stem voor kringlooplandbouw.
20220404_112734

Caring Farmers: geef moestuinderij Middenland vliegende (her)start

caring consument

Werf een caring consument

Help mee: laat zien op social media dat jij een trotse Caring Consument bent en vraag je vrienden en familie om aan te sluiten!
eyes on animals

Rechtop vangen van kippen

Het rechtop vangen van kippen is diervriendelijker en zorgt voor minder kneuzingen. Het is nauwelijks duurder. We gaan samenwerken met Eyes on Animals zodat álle aangesloten pluimveehouders op deze manier kunnen overstappen.
kipeigen

De kleinschalige pluimveehouderij moet groot worden

De kleinschalige pluimveehouderij moet groot worden. Dat klinkt een beetje raar, maar daarmee bedoelen we niet dat kleinschalige houderijen groter moeten worden, maar dat het hoog tijd is dat de kleinschalige pluimveehouderij erkenning, stimulering en eigen regelgeving krijgt.  Lees onze oproep aan Den Haag.
IMG_5433

Kalveren bij de koe, maar hoe?

Koskamp van Boerderij Ruimzicht en Corné Ansems van de Ruurhoeve zijn beiden pioniers op dit vlak en horen bij de weinige boeren in Nederland waar de kalfjes drie maanden lang zogen bij de moeder. Hoewel kalveren bij de koe houden zo natuurlijk is, is de kennis eromheen verdwenen. Deze website is een eerste stap van een langdurig project om kalveren weer bij de moeder te houden en te gaan voldoen aan de vernieuwde Wet Dieren.
20190621 Bouwte midden

Akkerbouwbedrijf in transitie

Bij Caring Farmers zijn 270 boeren aangesloten, van groot en gangbaar tot kleinschalig en met lokale afzet, maar ze hebben één overeenkomst: ze willen een landbouwtransitie en zijn daar zelf vast mee aan de slag. Dat gaat vaak niet zonder vele tegenslagen en hobbels. Hieronder het verhaal van Peter Harry en Eline, gangbare akkerbouwers in Groningen. Ze worden in hun transitie bijgestaan door Caring Ketenpartner CO2L Farming en ondersteund door Caring NGO Urgenda. Lees hun verhaal en oproep: waarom belanden zoveel subsidies bij de adviseur, en niet bij de boer?

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.