Nieuws

Het laatste nieuws

grondverbond2

De tweede ronde van het Grond Verbond!

Van houtwallen tot natuurlijke slootkanten. Er zijn veel mogelijkheden om de ecologie een handje te helpen op het boerenbedrijf. Hoe wil jij dat het landschap er uit ziet? In het Grond Verbond bepaal jij dit samen met de boer. In de tweede editie van het Grond Verbond bepalen we dit samen met boerin Monique en boer Koos op biologische boerderij de Beekhoeve. 
caring farmers climate miles

Wandelen voor het klimaat

Op 16 oktober - Wereldvoedseldag - liepen de Caring Farmers mee met de Climate Miles van Urgenda om meer aandacht te vragen voor een klimaatvriendelijk landbouwbeleid.
caring-congres-bedankt

Terugblik op Caring Congres

We kijken terug naar een zeer geslaagd uitverkocht Caring Congres over dierenwelzijn. Vier gerenommeerde hoogleraren – Frans de Waal, Roos Vonk, Thijs Kuiken en Imke de Boer – gaan in op de bredere betekenis van dierenwelzijn en benadrukken daarbij ook de kansen voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en maatschappelijke ongelijkheid. De komende dagen volgt hier een uitgebreid verslag.
voer de wet dieren uit

Voer de Wet Dieren uit

Een beter dierenwelzijn is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen heeft een rol, de consument, winkel, boer, reclamemaker, dierenarts. Maar de overheid moet de eigen Wet Dieren uitvoeren en naleven. Help je mee om de videoboodschap te verspreiden op Facebook, Linkedin, Twitter, Youtube of Instagram? 
boeren aan de slag

Nummer 5 in de #Duurzame100!

"Caring Farmers is een bont gezelschap van boeren die samen vinden dat het anders moet met de landbouw. Ze wachten niet op hogerhand, ze nemen het heft in handen. Ze hebben lef en doorzettingsvermogen". En dat leverde Caring Farmers de vijfde plek in de Duurzame 100 van Trouw gisteravond.
foodcamps

Foodcamps 2021 in beeld

Alles over de foodcamps van 2021. Prachtige beelden, de verhalen van de boeren en nog veel meer. Geniet je mee?
caring congres

Caring Congres: zet dierenwelzijn centraal

'Geef dierenwelzijn een grotere rol in beleidsvorming en voer de vernieuwde Wet Dieren uit’, is de boodschap van Caring Farmers en Caring Vets. Om deze boodschap te benadrukken organiseren de twee organisaties het Caring Congres op 9 oktober in Blue City Rotterdam. Vier gerenommeerde hoogleraren - Frans de Waal, Roos Vonk, Thijs Kuiken en Imke de Boer - gaan in op de bredere betekenis van dierenwelzijn en benadrukken daarbij ook de kansen voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en maatschappelijke ongelijkheid.
kaart-caring-farmers

Help de landbouwtransitie, koop bij een caring farmer

De wereld staat in brand en het moet anders! Dat geldt ook voor de landbouw. 260 boeren lanceren daarom gezamenlijk een kaart waar burgers direct van vooruitstrevende boeren kunnen afnemen om zo de keten te verkorten en zo de boeren ondersteunen die wél willen veranderen. Deze boeren zijn lang niet allemaal biologisch, maar ze hebben één ding gemeen: ze willen verduurzamen en durven dat uit te spreken. “Help ons veranderen, koop bij een caring farmer”, is hun gezamenlijke oproep.
WhatsApp Image 2021-08-25 at 09.11.24

Loop op 16 oktober Wereldvoedseldag met ons mee voor het klimaat!

De klimaattop begin november in Glasgow is cruciaal want de inspanningen om klimaatverandering onder de 1,5 graad te houden moeten in de hele wereld flink worden opgeschroefd. Daarom lopen wij met zoveel mogelijk boeren en burgers op 16 oktober - Wereldvoedseldag - mee met de Climate Miles. Loop je ook mee?
bloemen t lies cruydthoeck

Steun voor natuur

Acht boerenorganisaties scharen zich achter de Natuurzaak van Greenpeace voor snellere stikstofvermindering voor natuurherstel. Greenpeace sommeert LNV actie te ondernemen. Als boeren kunnen wij niet zonder de natuur en hebben we baat bij een gedegen overheidsbeleid dat aan Nederlandse en Europese wetgeving voldoet zodat we niet steeds weer te maken krijgen met veranderende wetgeving. Het is tijd dat de overheid gaat doen wat nodig is.
klimaatneutraal

Het wordt een hete zomer

Waarom staan we als boeren eigenlijk niet vooraan in de klimaatbeweging? Als boeren behoren we immers tot de eersten die de gevolgen merken. Waarom laten we niet weten dat daar buiten, op het boerenland, de signalen steeds zichtbaarder worden? Opinie Federatie van Agro-ecologische boeren en Caring Farmers.
Foodcamps eventbrite header

Kom op foodcamp bij jouw Caring Farmer!

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp: ga in gesprek met een boer uit de buurt en ga samen oogsten en koken. Kom in contact met andere betrokken burgers uit de buurt en leer over je lokale voedsel. De kinderen zijn ook welkom, want zij kunnen bewegen op een bootcamp op de boerderij.

Steun jij kringlooplandbouw?

De transitie naar natuurinclusieve kringlooplandbouw doen we samen. Sluit jij je aan? Je aansluiten kan als boer, partner (ketenpartner, NGO, winkel, wetenschapper) en consument.