Vanwege corona hebben wij diverse evenementen moeten uitstellen. Het Caring Farmers congres in Amsterdam is uitgesteld van 31 maart tot oktober. In plaats hiervan is op 7 april een LiveCast met Caring Farmers over landbouw ten tijden van corona.

De boerenbijeenkomsten over NKG en plantaardige mest zijn uitgesteld tot juni. Het Caring Congres van 26 september gaat vooralsnog gewoon door. Zie hieronder.

7 april: Livecast vanuit Pakhuis de Zwijger

Wat kan de landbouw leren van de huidige situatie en welke mooie (lokale) initiatieven ontstaan er op dit moment? Met caring farmer Ruud Zanders, Samuel Levi, Petra Berkhout en Francesca Miazzo. Lees meer: https://dezwijger.nl/programma/voedselsystemen-in-tijden-van-crisis

Juni: Kennisuitwisseling over NKG

Voor boeren zijn bodemleven, bodemstructuur en beschikbaarheid van voedingsstoffen van levensbelang. Steeds meer komt het besef dat minder of helemaal niet meer ploegen veel beter is voor de bodem. Steeds meer boeren willen daarom overstappen op NKG. Maar dat is een grote stap: hoe begin je, waar loop je tegenaan en wat zijn hobbels om er mee te beginnen.

Jan en Rick Overesch in Raalte zijn gestart met NKG. Zij delen graag hun ervaringen over wat er goed ging en wat helemaal niet goed ging én zij willen zelf graag bijleren. Jij ook? Geef je op via hanneke@caringfarmers.nl, zodra er een datum is, mailen we je.

Juni: kennisuitwisseling plantaardige mest

‘Als de veestapel kleiner wordt, krijgen we een tekort aan mest’, is een veelgehoord argument. Maar is dat wel zo? Joost van Strien uit de Noordoostpolder gebruikt al jaren geen dierlijke mest meer op zijn bedrijf. Wat zijn daar de voor- en nadelen van? Dat bespreken we in juni aan de keukentafel van Joost. Wij zorgen voor de koffie en de lunch. Geef je op via hanneke@caringfarmers.nl

26 september te Utrecht: Caring Congres 2020

Caring Vets & Caring Farmers slaan de handen ineen om een congres te organiseren, voor boeren, voor dierenartsen en voor iedereen die zich afvraagt ‘kan het ook anders?’

Op dit moment wordt de wereld keihard tot nadenken gedwongen over de consequenties van onze omgang met de natuur en dieren. Een veranderend landschap, letterlijk en figuurlijk; zoönosen, klimaatverandering, stikstofcrisis, afname van biodiversiteit…deze problemen vereisen een andere manier van omgaan met de planeet en al haar bewoners en ook een andere manier van nadenken over ons voedsel en hoe we dat produceren. Dat stuit op weerstand, maar gelukkig ook op creatieve mensen die van de nood een deugd willen maken. En ondanks het feit dat dierenwelzijn steeds belangrijker geacht wordt, moeten we in tijden van crisis voor de mens ervoor waken dat dieren niet de sluitpost worden van mogelijke oplossingen.
Tijd voor een Caring Congres!

Lees meer en reserveer een plaats via: https://www.caringvets.nl/caring-congres-2020/

Oktober in Amsterdam: Caring Farmers Symposium

Het zijn roerige tijden in de landbouw. Klimaat-, biodiversiteits- en stikstofcrisis vragen om verandering. Caring Farmers hebben deze verandering zelf al ingezet en zijn op weg naar kringlooplandbouw. Maar dat is onvoldoende, andere boeren moeten meebewegen en we hebben ander beleid nodig vanuit Den Haag.
Hoe zetten we als Caring Farmers de versnelling naar kringlooplandbouw in?  Het eerste Caring Farmers Symposium voor alle caring boeren, maar ook voor caring burgers, wetenschappers en scientists die willen versnellen naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw.