Partners aan 't woord

GoodFoodClub

GoodFoodClub

GoodFoodClub

De GoodFoodClub is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. De federaties zijn in iedere provincie vertegenwoordigd en werken samen met een groot netwerk om de provincie mooier en duurzamer te maken. Dit doen we op veel verschillende vlakken. Van opwekken van duurzame energie tot duurzame mobiliteit. In iedere regio werken we ook aan een duurzame landbouw. We ondersteunen kringlooplandbouw, zetten met partners voedselbossen en herenboerenprojecten op. Maar we zijn ook actief op gebied van stikstofbeleid.

Als we bij boeren op bezoek waren en we de vraag stelden waar kunnen we jullie nu het meeste bij ondersteunen, was een veel gehoord antwoord: ‘Meer kopers in onze landwinkel of een grotere afzet”. Dit bracht ons op het idee om de GoodFoodClub (GFC) op te zetten. Veel landwinkels, voedselbossen of afhaalpunten zitten op moeilijk te vinden plekken. Nu vind je op GoodFoodClub.nu alle duurzame lokale aanbieders bij jou in de buurt. Van Limburg tot Groningen.

Met promotie van de website en inzet van social media en free publicity hebben we nu 2.000 bezoekers per dag op de site. Als daar 10% van naar een aanbieder gaat en die weg vaker weet te vinden is dat een mooie winst. Je vindt er niet alleen alle duurzame adressen, maar ook inhoudelijke informatie op alle thema’s. Van kringlooplandbouw tot voedselbossen, maar ook over bijvoorbeeld voedselverspilling.  

Waarom de Caring Farmers?

We hebben een gemeenschappelijk doel en samen sta je sterker. Caring Farmers is een prachtig initiatief waarin de verhalen en de innovaties van progressieve boeren centraal staat. Op de GoodFoodClub willen we deze boeren steunen om meer afzet te creëren. Ook willen we op de GFC burgers op een andere manier in contact brengen met boeren zoals Caring Farmers. Zo hebben we een actieve agenda en promoten we evenementen, lezingen, markten, aanbiedingen van boeren op de site. We denken in de toekomst aan een jaarlijkse open dag van GFC aanbieders. Waar we met caring Farmers wellicht samen naartoe kunnen werken. Een weekend waarin alle duurzame boeren hun landwinkels open doen en publiek rondleiden. En waar we samen workshops geven, proeven en de verhalen horen achter de mooie initiatieven.

Heb je als Caring Farmer een verkooppunt waar je verkoopt aan lokale consumenten? Meld je dan ook aan voor een plek op de GoodFoodClub
!