Ik ben Caring Winkelier

Ik ben een Caring Winkelier

Ik besef dat ik in mijn rol als winkelier een grote impact heb op dier, boer en planeet. Daarom sluit ik me aan bij de Caring Farmers en ondersteun ik boeren op hun weg naar kringlooplandbouw.

Door mij aan te sluiten onderteken ik de Caring Farmers Code voor winkeliers: 

  • Wij verbinden Caring Farmer en Caring Consument, door de consument te informeren met de intentie om de consument dichter bij de boer te brengen.
  • Wij zetten ons in voor korte en transparante ketens, en verkiezen steeds vaker Nederlandse producten boven import.
  • Wij betalen een eerlijke prijs aan de boer, zodat deze zich gesteund voelt om stappen te zetten richting natuurinclusieve kringlooplandbouw. 
  • Wij maken ons hard voor de eiwittransitie en wij werken mee aan een andere rol voor het dier in de voedselketen. 
  • Onze keuzes leiden tot een gezondere bodem bij onze boeren. 
  • De consument kan ons vertrouwen dat de beslissingen die wij nemen als winkeliers ten gunste komen van dier, boer en planeet.

Aanmeldformulier

Voornaam*
Achternaam*
Naam winkel*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*
Telefoonnummer
Website
Soorten producten
Caring Farmers code*

Winkeliers aan het woord

Merle Koomans van den Dries – directeur Odin: 

“Met onze Odin winkels nemen we onze verantwoordelijkheid om samen met consumenten en boeren te werken aan een gezonde, transparante keten van boer tot  bord. We kiezen voor 100% biologisch. Rekenen met eerlijke prijzen. Gaan voor duurzame relaties. Zo hebben we met elkaar een grote impact op dier, boer en planeet. Want met elke euro aan boodschappen bepaal je mede hoe de wereld eruit ziet. Daarom sluit ik me namens de collega’s van Odin Foodcoop aan bij de Caring Farmers en ondersteun ik boeren op hun weg naar kringlooplandbouw.”