Ted Duijvestijn

Op ons familiebedrijf in Pijnacker telen we momenteel op bijna 25 hectare en produceren we jaarlijks zo’n 17 miljoen kilo tomaten. We gaan voor maximale circulariteit; we zetten in op biologische gewasbescherming door het natuurlijke ecosysteem in de kas te onderhouden (hommels bestuiven de bloemen en we zetten natuurlijke vijanden van plaaginsecten in) en zijn we hard op weg om al onze kringlopen te sluiten.
Suzanne Ruesink

Ik ben Suzanne Ruesink en ik run samen met mijn ouders, zus en een team van medewerkers en vrijwilligers Suzie’s Farm in de Achterhoek. We hebben een melkvee- en vleesvarkensboerderij en in ons restaurant vertellen we het verhaal van de boerderij. Mijn doel is om de eerste boer te worden met een groene Michelinster.
Gerbrandastate
Wij zijn Marjolein en Sander Koster en hebben in het Friese Pietersbierum een biologische- dynamische geitenboerderij gecombineerd met een zorgboerderij: Gerbrandastate.
Meine Koopmans
Novalishoeve is een Biodynamisch gemengd bedrijf. Met (melk)vee, varkens, kippen, een akkerbouw en een zorgtak bloeit het hele bedrijf op. “Als boer moet je een observerende houding hebben. Waarom groeit dat plantje daar? Hoe voelt je koe zich? Hoe kan ik het beter doen?”
Tuinderij Haverkamp
Tuinderij Haverkamp ligt iets ten oosten van Deventer. Jopie Duijnhouwer en Heleen Hennink zijn pachter van landgoed De Bannink. Zij voeren het enige landbouwbedrijf van het landgoed, tussen de veehouders.
John en Johanna Huiberts
Wij zijn John en Johanna Huiberts uit het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug. Als een van de weinigen telen wij onze bloembollen biologisch. Jarenlang waren wij gangbaar, maar toen John in 2013 een cursus bodembiologie volgende, kwam hij erachter dat het niet goed ging met onze zandgronden. We besloten om het toen anders te doen.
Harry & Petra Bruins
Wij zijn Harry en Petra Bruins, boeren op ERF-1: een 140 jaar oud familiebedrijf op het Kampereiland in de IJsseldelta. Onlangs is de boerderij uitgebreid met ERF-32: 120 ha pacht, hoofdzakelijk grasland, waar ca. 140 melkkoeien en bijbehorend jongvee grazen. Op ERF-32 wordt efficiënt biologisch geboerd in samenwerking met biologische akkerbouwers in de Noordoostpolder.
Gert en Edwin Smits
In het Achterhoekse de Heurne runnen vader Gert en zoon Edwin Smit een groentekwekerij. De groente wordt door henzelf bewerkt en op verschillende manieren verkocht waaronder in hun vernieuwde Landwinkel. Stapsgewijs vernieuwen ze hun assortiment en hun manier van werken en dragen daarmee bewust bij aan de voedseltransitie. Hun nieuwste producten zoals de oliepompoenpitten en vuurbonen zijn daar voorbeelden van.
Boerderij Ruimzicht
Boerderij Ruimzicht is een maximaal gemengd bedrijf: met melkvee, akkerbouw, tuinderij, zorg, boerderijwinkel, marktkraam, zuivelverwerking, varkens, kippen en schapen. Boerderij Ruimzicht wordt gerund door Gerjo Koskamp en Jara van Rooij. Samen met Annet Kranenburg zijn zij vennoten in Boerderij Ruimzicht.
Gerard Keurentjes
Gerard Keurentjes was 20 toen hij de maatschap in ging. Het was toen een bedrijf met 75 melkkoeien, 35 ha grond en met verhuur van aardappelland, tulpen en lelies. In 1999 veranderde zijn denkrichting door een lezing over ‘koolstofdenken’ door de VBBM. Hierdoor kreeg hij de natuurlijke kringloop in het vizier. Inmiddels boert hij biologisch-dynamisch, met 55 koeien, graaskippen, bijenvolken en experimenteert hij volop met agroforestry.