Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

GroenBoerenPlan enthousiast ontvangen, nu verder met provincies

Het GroenBoerenPlan dat Biohuis, de Federatie van Agro-ecologische boeren en Herenboeren gezamenlijk schreven en aanboden aan het ministerie werd enthousiast ontvangen. “Dit is de richting waar we naar toe moeten”, zei Christianne van der Wal: “het begint en eindigt bij de bodem”.

Maar ook in de maatschappij werd het plan goed ontvangen. Inmiddels hebben tientallen grote organisaties zich achter het plan geschaard, net als duizenden boeren en burgers. Onder de organisaties zijn bijvoorbeeld MVO Nederland, IVN, De Landschappen, Urgenda en vele meer.

Lees meer over het #GroenBoerenPlan in in onze laatste nieuwsbrief.

Het vervolg

In gesprek met minister Staghouwer

Afgelopen maandag spraken we minister Staghouwer bij het bedrijf van Joost van Strien, Agrarisch Ondernemer van het jaar 2022 én de eerste officiële vegan akkerbouwer van Nederland. Joost gebruikt op zijn 90 hectare bedrijf enkel plantaardige bemesting en vertelde de minister over de bodem, voedselbossen en gezonde mest.

Uiteraard kwam het GroenBoerenPlan ter sprake en spraken we enkele vervolggesprekken af. We hopen dat het ministerie veel meer kennis gaat maken van de kennis die bij onze pionierende boeren zit, maar ook dat beter wordt geluisterd naar welke hobbels de vooruitstrevende en kleinschalige boeren tegenkomen in hun weg naar kringlooplandbouw.

In gesprek met de provincies

In september hoopt Caring Farmers met alle provincies gesprekken te kunnen voeren over de transitie naar een gezonder voedselsysteem. We willen de stikstofdoelen behalen, maar wel op een integrale manier die gelijk andere problemen meeneemt zoals klimaat, waterkwaliteit, dierenwelzijn, gezonde bodem, een gezond volhoudbaar dieet en eerlijke prijzen. Lees hier onze uitnodiging aan de provincies.

  • 22 september provincie Limburg
  • 4 november provincie Noord-Holland

In gesprek met gemeenten

Behalve met provincies, hopen we dat binnen de gebiedsprocessen, alle Nederlandse gemeenten gebruik maken van ons 10puntenplan voor kringlooplandbouw voor gemeenten.