Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Ook onze transitie

We moeten samenwerken aan een systeem dat goed is voor boer, natuur en dier.

Op donderdag 20 april boden we het Manifest ‘Ook onze transitie’ aan aan minister Van der Wal. Ook Onze Transitie is een initiatief van de Dierenbescherming, samen met Natuur & Milieu, Natuurmonumenten, Vogelbescherming en Caring Farmers en een oproep aan Rijk en Provincies voor integrale oplossingen. Al deze organisaties streven naar een landelijk gebied dat goed is voor de boeren, dieren en natuur.

Nederland staat aan de vooravond van een grote transitie van het landelijk gebied. Die transitie gaat bepalen hoe onder andere de landbouw en de veehouderij er de komende decennia uit gaan zien. Het is nu belangrijker dan ooit dat de plannen die gemaakt worden doelmatig en echt integraal zijn. Dat betekent dat naast doelen voor natuur, biodiversiteit, waterkwaliteit, bodem en klimaat ook dierenwelzijn een volwaardig thema moet zijn. Een veehouderij waarin de dieren een “life worth living” hebben.  En dat het voor boeren mogelijk moet worden gemaakt om de transitie te maken.

We denken in oplossingen:

  • Integraal duurzame stallen waardoor het dierenwelzijn verhoogt en dieren minder snel ziek worden, en de mest van de dieren dagelijks de stal uitwerken voor minder fijnstof en ammoniak.
  • Natuurinclusieve, extensieve veehouderij waarbij de boeren een lagere kostprijs hebben en meer werkplezier ervaren.
  • En de eiwittransitie (op weg naar meer plantaardige voeding)

KIJK HIER NAAR OPLOSSINGEN WAAR VEEL CARING FARMERS IN VOORKOMEN en bekijk hier onze film;