Biodiversiteit op je bord

Chefs, restaurants en cateraars kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dat kan door ‘biodiversiteitvriendelijke’ producten op de menukaart te zetten en daarover met gasten te communiceren.

Wat betekent dit?

Door (lokale) groente uit het seizoen de hoofdrol te geven en vis en vlees een bijrol, stimuleert Dutch Cuisine chefs om smakelijk, gezond en verantwoord te koken met oog voor een gezond voedselsysteem. Dutch Cuisine helpt chefs, horeca en cateraars om in te spelen op trends, te innoveren en zich daarmee bovendien positief te onderscheiden.

Meedoen?

Je kunt als horeca- of cateringlocatie, horecaketen of cateringbedrijf aan Biodiversiteit op je Bord deelnemen. Dat kan als supporter, partner of ambassadeur. Zo bieden wij een laag instapniveau met doorgroeimogelijkheden.

Koop in bij caring farmers

Haal lokale groente, vis, vlees en zuivel van pionierende boeren. Boeren die dierenwelzijn, biodiversiteit en gesloten kringlopen als hoofddoel hebben van hun bedrijf. Zie hen hieronder en neem contact met hen op. Laat het ons weten en wij besteden aandacht aan je nieuwe caring gerecht!

*kaart van alleen de caring farmers*