DE PROVINCIE IN

Regionale Lobby - 2023

Op landelijk vlak werkt het team van Caring Farmers samen met verschillende partijen zoals het Groenboerenplan, aan activiteiten op lobby gebied. Zie hier de lobby-brieven die we mede-ondertekend hebben en hier de activiteiten van het Groenboerenplan.

Op provinciaal gebied is een sterke groene boeren lobby zeker net zo belangrijk. Samen met de Federatie Agro-ecologische boeren werken we aan een beweging in jouw provincie en willen we regelmatig samenkomen om kennis te delen en van elkaars problemen en oplossingen op het gebied van provinciale overheden en regels, te leren.

Heb je tips? Of een oproep voor jouw groene boeren provinciegenoten maar weet je hen nog niet goed te vinden? Neem contact op met sanne@caringfarmers.nl 

Zie hieronder de opnames van de eerste Provincie Lobby bijeenkomst van 24 mei 2023 met boeren en tuinders van Caring Farmers en Federatie Agro-ecologische boeren. Of lees het beknopte verslag:

Voorgaande activiteiten

  • Van november 2022 tot en met maart 2023 spraken Caring Farmers met de Gedeputeerde van zijn/haar provincie (op de boerderij van een Caring Farmer). Meest gehoorde feedback vanuit de provincie-bestuurder: “Dank voor de inspiratie, we blijven graag in contact met Caring Farmers”.
  • april 2023: bijna iedere provincie heeft een brief met Groenboerenplan-aanbevelingen ontvangen. De brief werd iets toegespitst op de betreffende provincie, de lijst Groenboerenplan – Aanbevelingen voor de Provinciale Staten is standaard.
  • april 2023: samen met Goed Boeren in Noord-Brabant een brief geschreven en statenleden bezoek
  • 24 mei 2023: in samenwerking met Federatie Agro-ecologische boeren organiseerden we de eerste lobby bijeenkomst. 
  • 7 juli 2023: op de Caring Farmers dag verdeelden we de aanwezigen in provincies. Per provincie bespraken de boeren en betrokkenen wat er zoal aan de hand was in hun eigen provincie.

Agenda

5 oktober 2023 20.00-21.30
Tweede Lobby sessie:

De verkiezingen zijn in aantocht. Wat betekent dit voor de provinciale plannen? Hoe beïnvloeden we samen de uitwerking van de NPLG plannen? Zoom link en meer info

4 november 2023 Caring Congres
Voor eenieder die is begaan met de voedseltransitie: tickets en info.

 

 

Ideëen, suggesties?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Mail ons op info@caringfarmers