Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

9 oktober: Caring Congres

Vorig jaar moesten Caring Farmers en Caring Vets het Caring Congres over dierenwelzijn afblazen, maar we gaan in de herkansing! Het thema is relevanter dan ooit, want nog steeds wordt de wereld keihard tot nadenken gedwongen over de consequenties van onze omgang met de natuur en dieren. Een veranderend landschap, letterlijk en figuurlijk; zoönosen, klimaatverandering, stikstofcrisis, afname van biodiversiteit… hoe gaan we nu en in de toekomst om met dieren?  

Op zaterdag 9 oktober, 11.00-17.00, in Blue City Rotterdam. Kaartjes zijn hier te koop, voor €50 inclusief lunch en borrel. 

Vier geweldige sprekers: 

Hoogleraar Frans de Waal: over dieren en emoties
Frans is een internationaal gerenommeerd gedragswetenschapper. Met zijn beroemde boeken laat hij mensen kennis maken met de emoties van dieren en laat hij zien dat die niet fundamenteel verschillen van die van de mens. 

Hoogleraar Imke de Boer:de rol van dieren in ons productiesysteem. 
Imke is Hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan de WUR en internationaal prijswinnaar met haar voedselvisie Rerooting the Dutch Food System. Hoe efficiënt is een voedselsysteem met heel veel dieren, en wat zou de rol van dieren in de toekomst kunnen zijn? 

Hoogleraar Thijs Kijken: over dieren en infectieziekten
Thijs Kuiken is dierenarts werkzaam als Hoogleraar Vergelijkende Pathologie op de afdeling Viroscience van het Erasmus Universitair MC. Hij doet onderzoek naar  opkomende virusziekten (o.a. vogelgriep en MERS), een ontzettend actueel en relevant thema. 

Hoogleraar Roos Vonk: over empathie met dieren
Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit, doet samen met haar studenten sinds enkele jaren onderzoek naar de vraag: welke factoren bepalen of mensen empathie met dieren hebben? In haar lezing vertelt Roos Vonk over haar eigen onderzoek en onderzoek van anderen naar dit onderwerp.

Zie www.caringcongres.nl voor de laatste congresinformatie

Wij zullen ons congres organiseren in lijn met de dan geldende Covid-19 maatregelen*. We hebben een geweldige, circulaire en Corona-proof locatie gevonden: BlueCity, het voormalige Tropicana zwembad aan de Maas in hartje Rotterdam!

Tot 9 oktober!
Caring Vets & Caring Farmers