Partners aan 't woord

afdelingbeeld.nl_Maaike Poelen_The Green House_01_lr

The Green House

The green house

The Green House is een circulair restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Waar je de hele dag geniet van eten en drinken in een gastvrije, comfortabele omgeving. Een green hub waar je elkaar ontmoet en waar je events kunt organiseren. Waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het anders, duurzamer, kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

Hier wordt gekookt voor de toekomst. In het midden van Nederland in het stationsgebied van Utrecht staat ons circulaire paviljoen met horeca en ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Dit is het eerste restaurant waar afval niet bestaat en waar er anders wordt nagedacht over producten, materialen én mensen.

Het is een plek waar we experimenteren en leren. Een living lab waarin we 15 jaar lang op zoek gaan naar creatieve oplossingen. Een continue zoektocht naar nieuwe en betere circulaire oplossingen volgens de principes: re-duce, re-use, re-cycle en re-connect.

Hoe kan er met zo min mogelijk energie gekookt worden en welke duurzame oplossingen zijn er mogelijk die we ook op andere plekken kunnen toepassen? Want het moet haalbaar, houdbaar én schaalbaar zijn. En ons motto is ‘right to copy’.

In onze urban farm verbouwen we zelf verse kruiden en groenten, want die staan bij ons in de hoofdrol. We koken met de seizoenen mee en ingrediënten die niet uit de kas komen worden lokaal ingekocht bij duurzame telers. Echt circulair werken kan alleen door duurzame samenwerkingen aan te gaan, met partners door de hele keten heen, zodat er nieuwe businessmodellen ontstaan.

Onze ambitie is om circulariteit mainstream te maken en dat doen we via de weg van beleving. Eten en drinken als natuurlijke verbinder. Zodat je op deze plek bewust én onbewust geïnspireerd wordt en we impact kunnen maken bij het grote publiek.

Welkom in deze bruisende broedplaats waar je elkaar ontmoet en waar je geïnspireerd raakt door verhalen, activiteiten en ontmoetingen over hoe het anders kan. Over een circulaire wereld waarin afval niet bestaat.

Waarom aangesloten bij Caring Farmers

We werken graag samen met Caring Farmers om lokale, duurzaam geteelde én biologische producten onder de aandacht te brengen met als doel een langdurige samenwerking.

Caring Farmers: wij zijn de Green House zeer erkentelijk dat we enkele malen met onze Raad van Advies gebruik konden maken van een zaal! En het heerlijke eten natuurlijk!