Silvia Meyer
wij, Christian en Silvia Meyer, runnen de pluktuin samen, met de hulp van zes vrijwilligers. indien belangstelling voor vrijwilligerswerk bij ons in de tuin: neem eerst contact met ons op. we werken op maandag en vrijdag, het is zwaar werk op onze kleigrond!
Egbert Zorgdrager
Karina, Egbert en Corné Zorgdrager hebben een biologisch melkveebedrijf op Terschelling. Maar bovenal zijn ze ‘weidevogelboer’ omdat het belang van de weidevogels leidend is voor hun bedrijfsvoering met 120 melkkoeien en 120 hectare grond.
Wytze Nauta
Op de Eemweide mini-boerderij gebeurt van alles, maar de hoofdactiviteit is melken van een paar oud-hollandse ras koeien voor kaas, kefir en yoghurt – gemaakt door Wytze zelf op de boerderij. Wytze werkt ook al jaren aan de ontwikkeling van diervriendelijke biologische fokkerij en fokt prachtige dubbeldoel Vredelingerkippen.
Else Koning
Auke Boschma
Gert Noordhoff
Nieuw Udengast is een kleinschalig biologisch akkerbouw- en groenteteeltbedrijf op de vruchtbare Dollard-klei in Groningen.
Jo Van Balkom
Wij zijn een modern familiebedrijf en hebben 130 melkkoeien. Deze koeien verzorgen wij biologisch. U kunt op onze boerderij komen logeren en wij bieden ook excursies aan.
Els Uijterlinde
Op Erve Mentink ontwikkelen we kennis voor een toekomstbestendige veehouderij, welke werkt aan het sluiten van kringlopen, zorgdraagt voor voldoende biodiversiteit in een aantrekkelijk landschap en hiermee zowel Twentenaren als Europeanen voorziet van gezond en veilig voedsel.
Annemein de Graaf
De WolleSik is een kleinschalig boerenbedrijf waar geiten en schapen worden gehouden. Diervriendelijkheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. De dieren kunnen bijvoorbeeld het jaar rond naar buiten en de lammeren blijven de eerste 8 tot 10 weken bij de moeder.
Van de geiten- en schapenmelk worden heerlijke ambachtelijke kaasjes en andere zuivelproducten gemaakt.
De bokjes en rammetjes worden op het bedrijf grootgebracht. Ze hebben een onbezorgd leven in de wei voor ze naar de slacht gaan. Ze zijn dan bijna een jaar oud. Het vlees is te koop in de boerderijwinkel.
Henk Zuidema
In Jistrum telen we naast de normale bekende bonen ook allerlei vergeten historische rassen. Kijk op de website voor wat we te koop hebben.