Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

De tweede ronde van het Grond Verbond!

Van houtwallen tot natuurlijke slootkanten. Er zijn veel mogelijkheden om de ecologie een handje te helpen op het boerenbedrijf. Hoe wil jij dat het landschap er uit ziet? In het Grond Verbond bepaal jij dit samen met de boer. In de tweede editie van het Grond Verbond bepalen we dit samen met boerin Monique en boer Koos op biologische boerderij de Beekhoeve. 

Zoals je hier kan lezen bestaat het Grond Verbond model uit vijf fases. Op dit moment zitten we in fase 1. We verzamelen ideeën van consumenten in om het landschap op het boerenerf van de Beekhoeve gezonder te maken. Dit kan tussen 12 oktober en 14 december.

Om een landschapsherstel project aan te dragen, hebben we hier alle ins & outs over de bedrijvigheid op Boerderij De Beekhoeve gebundeld in een paspoort! Ook vind je het inschrijfformulier en lees je wat er van je verwacht wordt als je een idee inzendt. Zo kan jij een idee aandragen dat goed aansluit op de huidige stand van zaken op de boerderij. De tweede ronde van het Grond Verbond is van start! Na het grote succes van de eerste ronde van ons Grond Verbond op boerderij de Groene Griffioen gaan we nu van start met ronde 2 van het Grond Verbond op boerderij de Beekhoeve.

Het Grond Verbond maakt de hele voedselketen verantwoordelijk voor een gezond landschap. Dit is je kans om in gesprek te gaan met de boer en een positieve voetafdruk achter te laten in het landschap! Je kan tot 14 december een landschapsherstel idee indienen voor boerderij de Beekhoeve in Kamerik.

Wil je het landschap zelf komen ervaren om inspiratie op te doen voor je landschapsherstel idee? Kom dan naar de meewerkdag op 13 november. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier. Op de hoogte blijven? Volg @moma_melkboer op instagram.

We zijn onwijs benieuwd naar jullie ideeën! Opgeven en meer lezen kan via deze link.