Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Stem voor kringlooplandbouw!

Stem voor Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66 of ChristenUnie.

Welke partijen zijn het meest ambitieus op het thema natuurinclusieve kringlooplandbouw en zullen zich hard maken voor een landbouw- en voedseltransitie? Dat vroegen we aan alle de caring farmers in een enquête en dit was hun antwoord:

  1. Partij voor de Dieren
  2. GroenLinks
  3. D66 of ChristenUnie

 

Relevante stemwijzers op een rij

Doe je liever zelf een stemwijzer, dat kan ook. We zetten er een paar voor je op een rij:

Meer resultaten uit de Caring Farmers enquete:

Van de 225 caring farmers, vulden 92 boeren de enquête in. Behalve de top beste kringlooppartijen, waren dit de meest uitgesproken resultaten uit de enquête:

  • Het allerbelangrijkste verkiezingsthema vinden de boeren herstel van de biodiversiteit, vervolgens klimaat en dan de sociale & financiële positie van de boer.
  • 82% van de boeren vindt dat partijen die klimaatverandering bagatelliseren of zelfs ontkennen, zoals FvD en PVV, geen enkele (boeren)stem verdienen.
  • 84% van de boeren heeft er geen vertrouwen in dat VVD en CDA de veestapel zullen inkrimpen, want dat hebben ze de afgelopen jaren ook niet gedaan terwijl daar wel een Kamermeerderheid voor was.
  • VVD steekt er met kop en schouders bovenuit bij de vraag welke partij het minst ambitieus is op het thema natuurinclusieve landbouw (van de 13 grootste, excl FvD en PVV). 

Lees ook ons persbericht en opinieartikel.kl

Met dank aan:

Alle Caring farmers in de commercial, van links naar rechts: Geert vd Veer – Herenboeren Nederland, Jessica Zwartjes – het Zoete Land, Paul Bos – Boer Bos, Esther Maarleveld – poldervarkens, Annette Harberink – Keizersrande, Henk Kerkers – Bijzonder Brabants, Sem Roefs  – Mijn Stadstuin, Arie vd Berg – Hoeve Ackerdijk, Julia ter Huurne – Zuuver, Ruud Zanders – Kipster, Peter Heikoop – Groene Geer, Joris ten Elsen – Zuuver.

Selfie.com voor het maken van de commercial en het gebruik van vele mooie beelden.

Bionext en Food Cabinet voor het gratis gebruik van een paar mooie beelden.

Ruben Smit voor het prachtige beeld van de grutto, uit de nieuwe nog te verschijnen documentaire: https://rubensmitproductions.nl/productions/grutto/

Urgenda voor het beschikbaar stellen van vele uren van enkele van haar werknemers om de Caring Farmers te ondersteunen.