Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Loop op 16 oktober Wereldvoedseldag met ons mee voor het klimaat!

We hebben allemaal het nieuws gezien de afgelopen weken: bosbranden in het hele Noordelijke halfrond, overstromingen in België, Duitsland en Limburg en afgelopen weekend weer noodweer in Friesland. Diverse oogsten zijn al verloren gegaan. De klimaattop begin november in Glasgow is cruciaal want de inspanningen om klimaatverandering onder de 1,5 graad te houden moeten in de hele wereld flink worden opgeschroefd. Daarom lopen wij met zoveel mogelijk boeren en burgers op 16 oktober – Wereldvoedseldag – mee met de Climate Miles. Loop je ook mee?

Het programma

De dag begint om 9 uur vanaf het treinstation in het mooie Deventer, waar we al snel de IJssel oversteken en al lopend over de brug een mooi uitzicht hebben. Via een noordelijke route lopen we richting Apeldoorn. Op de dag zullen we stoppen, niet alleen voor een kop koffie, of lunch maar ook natuurlijk om een kijkje te nemen bij verschillende voedselinitiatieven. Zo een 25 kilometer later arriveren we bij het treinstation in Apeldoorn, de verwachte aankomsttijd is 5 uur.

Opgeven kan via dit formulier. We zullen je per mail op de hoogte houden van het regelen van de lunch, en het programma. Voor meer informatie kan je ook de website van The Climate Miles in de gaten houden.

Foto door Marc Queré, van de Kring-Loop 2020: www.dewegvooruit.nl.