Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Help de landbouwtransitie, koop bij een caring farmer

Bosbranden, overstromingen, droogtes, stijgende voedselprijzen en de afname van insecten: het is duidelijk dat het anders moet. Waar veel boeren wars zijn van verandering, staan Caring Farmers voor een versnelde voedsel- en landbouwtransitie. 260 boeren lanceren daarom gezamenlijk een kaart waar burgers direct van vooruitstrevende boeren kunnen afnemen om zo de keten te verkorten en zo de boeren ondersteunen die wél willen veranderen. Deze boeren zijn lang niet allemaal biologisch, maar ze hebben één ding gemeen: ze willen verduurzamen en durven dat uit te spreken. “Help ons veranderen, koop bij een caring farmer”, is hun gezamenlijke oproep.

Caring Farmers op de kaart

Vol trots presenteren we u een kaart met alle verkooppunten van Caring Farmers! Niet alle boeren verkopen aan huis, maar veel wel. Anderen zijn herkenbaar te vinden in het supermarktschap, hebben een webshop, of bieden (oogst)abonnementen aan. Elke boer is anders, van gangbaar tot bio-dynamisch, van groot tot klein, maar ze hebben één ding gemeen. Ze beseffen dat de huidige intensieve landbouw niet meer houdbaar is en staan op voor een natuur-inclusieve kringlooplandbouw waar de biodiversiteit jaarlijks toeneemt, alle dieren buiten lopen en waar de boer haar klanten goed kent.  Help de landbouwtransitie door je boodschappen direct te doen bij een caring farmer bij jou in de buurt. Zo verkort je de keten, koop je lokaal en ondersteun je een boer die wil veranderen.

Ga op bezoek bij een Caring Farmer!

Dit najaar openen 6 caring farmers hun deuren voor een leuke leerzame zaterdagmiddag op de boerderij. In 6 verschillende provincies kan je terecht, van melkveehouder tot groentetuin, van veganistische akkerbouwer tot kipcaravan. Voor nog geen tientje ga je met de boer oogsten, in gesprek, koken met een chefkok en tellen de kinderen wormen en doen een bootcamp. 11 september is de aftrap bij Fruit van Nien in Zwolle.

Dit programma wordt mede-mogelijk gemaakt door Re-root the Dutch Food System, Triodos en Milieudefensie.

Kijk op www.caringfarmers.nl/foodcamps2021

Haak aan bij de Caring Community

Omdat boeren de landbouwtransitie niet alleen kunnen, zijn ook consumenten, ketenpartners, NGO’s en wetenschappers van harte welkom om aan te sluiten. Dierenartsen hadden zich al eerder verenigd in de voorloper en zusterorganisatie van Caring Farmers, de Caring Vets. De ruim 1300 sympathisanten van de Caring Community ontvangen de maandelijkse nieuwsbrief, kunnen met korting op bezoek bij de boer, kunnen meedoen met acties als de Climate Miles op 16 oktober Wereldvoedseldag en ontvangen als eerste nieuwtjes zoals het Caring Congres op 9 oktober over dierenwelzijn. Hoe groter de community, hoe beter het geluid van de Caring Farmers te horen is in het publieke debat en hoe sneller de transitie naar een volhoudbare landbouw gaat. Meld je hier aan.