Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Posters in Den Haag: Alle dieren naar buiten

Boeren, dierenartsen en dierenbeschermers roepen politici op: veel minder dieren en alle dieren buiten

Opvallende posters in het centrum van Den Haag roepen de formerende politici op om in het regeerakkoord te kiezen voor een gezonde veehouderij met veel minder dieren en die allemaal buiten komen. Afzenders zijn Compassion in World Farming (CIWF), Caring Vets en de Caring Farmers. Een kleinere, diervriendelijkere veehouderij voorkomt veel dierenleed, draagt bij aan het oplossen van het stikstofprobleem, gaat klimaatverandering tegen en geeft boeren weer toekomst.

Geert Laugs, directeur CIWF Nederland: In de Nederlandse veehouderij zitten extreem veel dieren, waarvan het overgrote deel opgesloten zit in volle stallen en hokken. Dat leidt niet alleen tot dierenleed, het is ook een risico voor onze gezondheid, het milieu en het klimaat. Het roer moet om. De plannen voor de komende tijd worden nu gemaakt, een sterke verkleining van de veehouderij moet nu in het regeerakkoord komen.

Caring Farmers: “Jarenlang zwalkbeleid vanuit Den Haag heeft geleid tot halvering van het aantal boeren, milieuvervuiling en achteruitgang van de natuur. Veel boeren willen graag veranderen en hun dieren naar buiten laten, maar wachten op helder lange termijnbeleid, een eerlijke afzetmarkt en omschakelhulp. Gaat het nieuwe kabinet dit brengen?

Caring Vets: “De huidige intensieve veehouderij is onhoudbaar. En voor de dieren onleefbaar. Elk dier heeft het recht op een leven dat past bij zijn natuurlijke behoeftes. Met een duidelijke sturing vanuit de politiek komt dat binnen handbereik!”

De posters (papier en digitaal) zijn drie weken lang in het centrum van Den Haag, rond het Binnenhof en nabij partijbureaus te zien. Ook prijkt de oproep een week lang op een megagrote snelwegmast langs de A12 bij een van de toegangswegen naar Den Haag. De actie is geheel mogelijk gemaakt door crowdfunding.

Compassion in World Farming

De crowdfunding en actie is geïnitieerd door Compassion in World Farming, een internationale organisatie die opkomt voor het welzijn van dieren in de veehouderij, inclusief vissen. Zij streeft wereldwijd naar een diervriendelijkere, duurzame en gezonde veehouderij. Voor dieren, mensen en aarde.