Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Kom zaterdag naar de Grond Markt

De Grond Markt is onderdeel van het Grond Verbond. Het Grond Verbond is een radicaal ander model van een voedselketen waar ecologisch herstel van het landschap en persoonlijke verbinding een inherent onderdeel van is. In een proces van een halfjaar bepalen consumenten, samen met verwerkers en boeren hoe ons eten het lokale landschap biodiverser en persoonlijker maakt. De eerst deelnemende is Caring Farmer Boy, van de boerderij De Groene Griffioen in Weesp.

Op zaterdag 24 april kan je tijdens de Grond Markt door het weiland van boer Boy Griffioen wandelen, online of offline. Op de route kom je 21 landschapsherstel ideeën tegen. De ideeën zijn de afgelopen twee maanden ingestuurd door consumenten tijdens de eerste fase van het Grond Verbond. Onderweg raak je in gesprek over (de toekomst) van het landschap dat je ziet.

Aan het einde van de wandeling breng je je stem uit op het idee dat jij graag gerealiseerd ziet worden op de Groene Griffioen. Je stem wordt meegenomen in het oordeel van de Grond Raad. De Grond Raad komt aan het einde van de dag samen en beslist op welke twee ideeën vervolgens álle consumenten van MOMA kunnen stemmen. Dit programma is vanaf 15.00 online te volgen, waar ook jij je stem kan laten horen!

Kijk live mee via Instagram: 24 april om 15.00

Kijk live mee met de zoomlink: 24 april om 15.00