Caring Dinners

De meeste mensen zijn zich niet bewust dat er een link is tussen het eten van gezond biologisch voedsel van een gezonde bodem en hun eigen gezondheid. Dat is een groot gemis binnen de maatschappij en gezondheidszorg, maar nog veel erger is dat ook veel artsen dit niet weten.

Nederlanders eten te weinig groenten en fruit en teveel ultrabewerkt voedsel, teveel vlees, zout, vet en suiker. Vervolgens worden zij ziek en weer beter gemaakt, zonder dat met hen over voeding wordt gesproken. Steeds meer boeren zien de link tussen een gezonde bodem en gezonde mensen wel, en willen dat hier meer aandacht voor komt in de gezondheidszorg. Steeds meer artsen zien ook het belang van gezonde voeding, maar voor hun is de link met een gezonde bodem nog erg ver weg.

Caring Movement

Caring Farmers en Caring Doctors zijn de voorlopers onder de boeren en artsen. Samen met Caring Vets vormen ze de Caring Movement voor een gezond en toekomstbestendig landbouwsysteem. Caring Farmers zijn 350 boeren die sneller willen bewegen naar een natuurinclusieve dierwaardige kringlooplandbouw. Caring Doctors zijn 2000 zorgprofessionals die pleiten voor een dierwaardig EAT Lancet dieet in zorginstellingen en meer aandacht in de zorg voor preventie door een gezond en plantaardig voedsel: een gezond dieet voor een gezonde aarde en gezonde mensen.

In 2023 willen Caring Farmers en Caring Doctors een eerste belangrijke aanzet maken om samen te werken doorin elke provincie artsen uit te nodigen bij boeren voor een diner en inhoudelijk programma over de link tussen het bodembioom en het darmbioom. Deze diners zijn de eerste stap in samenwerking tot lokaal gezond voedsel in gezondheidsinstellingen.

Schrijf je in voor 23 mei

Het eerste Caring Dinner staat op de planning, op Kwekerij EKO-logisch te Roelofarendsveen.

Klik Hier

Koop in bij caring farmers

Wij roepen zorgprofessionals op om gezond en lokaal in te kopen voor hun gezondheidsinstelling. Haal lokale groente, vis, vlees en zuivel van pionierende boeren. Boeren die dierenwelzijn, biodiversiteit en gesloten kringlopen als hoofddoel hebben van hun bedrijf. Zie hen hieronder en neem contact met hen op. Laat het ons weten en wij besteden aandacht aan je nieuwe caring gerecht!


Bekijk de gehele kaart-pagina met filters hier