Natuur

Home  /  Thema's  / 

Een landbouw waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt, dat is wat we willen. Ieder jaar meer vogels, insecten, wormen. Iedere boer kan aanhaken, ongeacht de huidige status van zijn/haar land, en starten met de weg naar natuurinclusief.

Regeneratief boeren betekent een hele omslag en vele ingewikkelde keuzen: welke nieuwe machines, welke natuurlijke middelen gebruik je, hoe zit het met de kosten, omzet en afzet. Dit is moeilijk en boeren kunnen deze omslag niet alleen. Als caring consument, wetenschapper en ketenpartner helpen we waar we kunnen. Door onze keuzes in de winkel, door te faciliteren en mentaal en financieel te ondersteunen.  

Voor de boeren betekent dit dat:

  • We proactief kennis uitwisselen, van elkaar leren, openstaan voor nieuwe ideeën en waar we de kans krijgen adviseurs raadplegen.
  • We staan positief tegenover technologie, big data en privatisering, mits dit in dienst staat van het versterken van de natuurlijke processen. Voor ons zijn dit geen tegenpolen, maar twee technieken die goed samen kunnen werken.
  • We geen gebruik maken van chemicaliën omdat die slecht zijn voor de biodiversiteit en bodem: denk aan kunstmest, pesticiden, gewasbeschermingsmiddelen.
  • We houden onze dieren zo gezond mogelijk en proberen medicijngebruik zoals antibiotica en ontwormingsmiddelen te voorkomen.
  • We de bodem verbeteren. Hiervoor zijn diverse methoden zoals minder ploegen, de grond zoveel mogelijk bedekt laten, betere mest gebruiken die we zelf produceren of van een boer in de buurt, de best mogelijke gewasrotaties en de bodem proactief voeden.
  • We de ruimte geven aan vogels en insecten op en rondom ons erf, akkers, weilanden en tuinen.
  • Wij, net als alle consumenten en bedrijven, kiezen voor groene energie al dan niet via eigen opwekking, energiebesparing etc.

Gerelateerde farmers aan 't woord

(Nog) geen gerelateerde farmers gevonden.

Gerelateerde projecten

Caring Diners

Caring Doctors en Caring Farmers brengen zorgprofessionals naar de (biologische) tuinder en akkerbouwer voor sessies over de verbinding tussen een gezonde bodem en gezonde mensen.

Zaadvaste Zaden

Verreweg de meeste zaden die Nederlandse boeren gebruiken, worden geleverd door een zadenleverancier. Deze zaden zijn genetisch identiek en gepatenteerd, waardoor je de zaden het volgende jaar niet opnieuw kunt gebruiken.

Biodiversiteit op je bord

Chefs, restaurants en cateraars kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dat kan door ‘biodiversiteitvriendelijke’ producten op de menukaart te zetten en daarover met gasten te communiceren.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen nu heeft al 1.6 miljoen boompjes verplant in 3 winters tijd. Elke boom maakt jaarlijks zaailingen. Velen hiervan overleven het niet. De kansarme boompjes worden in de winter, als bomen in rust staan, uitgeschept en weggeven om elders te worden geplant. Zodra deze bomen en struiken zich weer voortplanten en verspreiden, kunnen daarvan de kansarme zaailingen ook worden verplant. Zo worden er geen gezonde boompjes en struikjes meer gemaaid of versnipperd. “Circulaire” bomen dus. Er gaat niets verloren en dat heeft veel voordelen.

Gerelateerd nieuws

P1170501

Terugblik jubileum Stichting Zaadgoed

Zaterdag 11 november waren we natuurlijk aanwezig bij de 25e verjaardag van Stichting Zaadgoed. Een terugblik op een heel inspirerend jubileumevent!
caring fmovement

Nieuw: Caring Movement

Tijdens het uitverkochte 3e Caring Congres - 4 november in Antropia Driebergen - is de Caring Movement opgericht. De Caring Vets, Caring Doctors en Caring Farmers slaan de handen ineen voor een snellere transitie naar een volhoudbaar voedselsysteem met zorg voor mens, dier en planeet.
natuur

Ideeën? Suggesties?

Heb je een idee, vraag of opmerking? Mail ons op info@caringfarmers.nl