Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Wijkfoodcamp in Holtenbroek, Zwolle

Op 8 juni is de hele buurt van Holtenbroek, Zwolle, uitgenodigd om op bezoek te komen bij hun Straatboer

Het is een gratis uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op een bootcamp en komen letterlijk in beweging voor hun eten. We gaan samen op avontuur! Niet alleen je kind steekt hier veel van op, ook als ouder valt er veel te ontdekken in de boerentuin. Samen met de lokale straatboeren oogst je je eten dat vervolgens met een echte chefkok wordt bereid. Ontdek hoe er groente kan groeien in een woonwijk! Een leuke dag waarin je spelenderwijs leert waar je eten vandaan komt. De toegang tot de Foodcamp is gratis omdat de gemeente Zwolle ons sponsort.

Laat via de QR code op de flyer weten dat je komt én je flyer telt als je “toegangskaartje” – daar gaan we namelijk nog iets leuks en circulair mee doen!

Nog een keertje komen? Ja graag! Scroll naar beneden om je aan te sluiten bij de groentetuin!

Dit is een initiatief van Caring Farmers. Een groep van bijna 300 boeren die versneld willen overschakelen naar natuurinclusieve kringlooplandbouw. Dit betekent dat deze boeren meer natuur willen op hun bedrijf, minder afval, en dat we lokaal gaan eten. Steun jij dit? Laat het de boeren weten door Caring Consument te worden! Zo staan we sterker in ons verhaal. 

Blijf je komen?

In 6 weken is je plantje te groot geworden voor je flyer-bakje! Breng je hem dan weer terug? Je mag altijd terug komen naar jou kruidentuintje om zo je eten thuis lekkerder te maken. Kijk hieronder voor nog meer leuke activiteiten in Holtenbroek: 

  1. Iedere woensdagmiddag zijn de straatboeren actief in de groentetuin, om je helpen?
  2. Iedere woensdagmiddag is de container van sportservice zwolle open, kom je meespelen?
  3. In je eigen moestuintje na schooltijd aan de slag voor kinderen van 9-12 jaar bij Jeugdtuinen – ROVA
  4. Sluit je aan bij Meer Bomen Nu! En maak van de groentetuin in de winter een bomenhub en deel bomen uit in je buurt. 

Haal de natuur naar school!

Ook scholen kunnen aan de slag blijven met natuur- en voedseleducatie. Via bijvoorbeeld travers, of NME! 

  1. Bekijk hier diverse informatieve filmpjes (op een wijkboerderij opgenomen) met activiteiten zoals tomaten kweken, bodemdiertjes zoeken, of een bijenhotel maken: Op avontuur in de natuur – Travers Welzijn
  2. Bekijk hier het NME aanbod voor Zwolse basisschool leerlingen: klik hier. 

Duurzame voeding in Zwolle!

De foodcamps waren al eerder in Zwolle te vinden, namelijk bij Fruit van Nien! Ook een Caring Farmer in Zwolle, aangesloten bij de Zwolse Stadslanderijen. Duurzaam, biologisch, gezond voedsel van binnen een straal van 30 km van Zwolle. 

Fruit van Nien heeft een pluktuin, en plant in de winter bomen met Meer Bomen Nu. Lekker buiten bezig zijn en nog heerlijk eten ook! 

Of neem een abonnement bij de Zwolse Stadslanderijen