Arie van den Berg
Mijn naam is Arie van den Berg, we boeren al vele generaties op Hoeve Ackerdijk, een melkveebedrijf op veengrond tussen Rotterdam en Delft. We boeren sinds 1998 biologisch.
Annechien ten Have Mellema
Onze boerderij ligt in het Groningse Beerta en heeft drie takken: akkerbouw, varkens en biogas. Er wordt naar het op biologische wijze houden van de varkens toegewerkt.
Wouter Kamphuis
’t Leeuweriksveld is een biologisch-dynamisch groenteteeltbedrijf waar veel gebeurt. Je kunt er o.a. terecht als zelfoogst abonnee, voor speciale BD diners en rondleidingen, voor de antroposofische bibliotheek, om te genieten van dans- en muziek optredens en natuurlijk voor de boerderijwinkel vol mooie producten.
Albert & Marleen Hassink
Aan de IJsseldijk in Oene ligt Boerderij ‘De Voorn’. Hier wonen wij, Albert en Marleen samen Femke, Tobias, Aaron en Wiesje. Op onze ‘thuis’ boerderij hebben wij een melkveebedrijf met Fleckvieh koeien. Ouders, oom en tante werken ook mee op de boerderij, een echt familiebedrijf dus.
Jordi Van der Poel
Holy Hoeve is een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Onze runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren. Alleen met onze werkwijze en via onze visie kunnen wij premium vlees- en zuivelproducten aanbieden: een eerlijk eindproduct op uw bord dat heerlijk smaakt.
Sanne Beld
Na 10 jaar bij Staatsbosbeheer viel mij de kloof tussen landbouw en natuur steeds duidelijker op en ik ontdekte welke belangrijke sleutel hierin verborgen ligt: geen gescheiden werelden maar juist die verbinding herstellen. De ‘missing link’ hiervoor vond ik in ‘Holistisch management’ ontwikkelt door Allan Savory; kennis die essentieel is voor een gezonde houdbare landbouw wereldwijd. Ik dook in deze wereld, volgde in Amerika de opleiding aan het Savory Institute en maakte me deze vorm eigen.
Boerin op eigen wijze ben ik toch geworden; er is volop geleerd van onze regeneratief gehouden koeien, kippen, varkens en schapen. Daarnaast werk ik als boerin op de Usseler Es Herenboerderij in Enschede, waar ik de regeneratieve veehouderij opzet. Het zien floreren van het vee dat ‘met de natuur mee’ wordt gehouden, daar wordt ik echt blij van en geeft me hoop voor de toekomst.
Ik ben sinds 2020 geaccrediteerd trainer van het Savory Institute, daarmee de enige Savory trainer in Nederland. Tezamen met mijn achtergrond in het natuurbeheer en in de praktijk als regeneratieve boerin breng ik een unieke set van skills met mij mee.
Cornelis Mosselman
Mijn naam is Cornelis Mosselman en ik ben akkerbouwer op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Begin 2018 heb ik besloten om het roer radicaal om te gooien en op zoek te gaan naar een manier van telen waarbij de bodem en alles daaromheen weer opbloeit.
Kees van der Lee
https://edepot.wur.nl/638519
Kees beheert met zijn hereford runderen verschillende natuurgebieden voor de provincie, staatsbosbeheer en particulieren.
Jan-willem Van de kraats
Maria van den Hoogen
Voedseltuin Boxtel produceert groenten voor de voedselbank