Samen op weg naar natuurinclusieve kringlooplandbouw

Het laatste nieuws

Caring Farmers wachten beleid niet af, maar gaan gewoon aan de slag. Lees hier ons laatste nieuws, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

foto-wytze-nauta-2

Online Boerenbijeenkomst bij Wytze Nauta van de Eemweide boerderij

Wytze weet de aanwezigen van de online bijeenkomst met persoonlijke verhalen en een brok aan ervaring veel bij te brengen over kipcaravans. Van de eisen van een mobiele kippenhok tot kruidenrijk grasland als onderdeel van het kippenvoer tot een simpele truc om bloedluis te bestrijden.
abri-den-haag

Posters in Den Haag: Alle dieren naar buiten

Opvallende posters in het centrum van Den Haag roepen de formerende politici op om in het regeerakkoord te kiezen voor een gezonde veehouderij met veel minder dieren en die allemaal buiten komen. Afzenders zijn Compassion in World Farming (CIWF), Caring Vets en de Caring Farmers. Een kleinere, diervriendelijkere veehouderij voorkomt veel dierenleed, draagt bij aan het oplossen van het stikstofprobleem, gaat klimaatverandering tegen en geeft boeren weer toekomst.
wij zijn een paar cf

Caring Farmers slaan klimaatalarm

Wij slaan klimaatalarm! We sluiten daarbij aan bij de Klimaatmars 2021, een groot landelijk klimaatalarm aanstaande zondag vlak voor de verkiezingen. Want het is ontzettend belangrijk dat we volgende week een kabinet kiezen dat de klimaatcrisis serieus neemt en grote stappen durft te zetten. Een van die belangrijke grote stappen, is een landbouw- en voedseltransitie! Daarom zenden wij zondag onze verkiezingsboodschap uit op tv! Want een stem voor kringlooplandbouw, is óók een stem voor het klimaat!

De Caring Community

Steeds meer boeren willen natuurinclusieve kringlooplandbouw. Maar boeren kunnen dat niet alleen. Sluit je aan, want hoe meer medestanders, hoe sneller de transitie.

Farmers op de kaart

Farmers aan ’t woord

Partners

Thema's

Onze belangrijkste thema’s zijn dierenwelzijn verbeteren, biodiversiteit herstellen en de kringlopen sluiten door de ketens korter te maken.

Dierenwelzijn

Natuur

Over Caring Farmers

Caring Farmers is er voor alle boeren die stappen zetten naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw. Voor boeren die al kringlooplandbouw bedrijven, of die net de eerste stappen in die richting maken. We streven naar een landbouw die opereert op zo’n klein mogelijke schaal, binnen de grenzen van de natuur en met respect voor dieren en mensen.

Caring Farmers verbindt boeren met gelijkgestemde burgers, wetenschappers en andere caring partners. Niet beleid afwachten, maar gewoon samen aan de slag, is wat Caring Farmers typeert.