Caring Farmers

Hazelland 10

hazelland

Hazelland 10 is een voedsellandschap aan de rand van Zoeterwoude, Zoetermeer en Leidschendam, waar samenwerken met de natuur centraal staat. In onze zelfoogsttuinderij helpen de kippen ons om slakken en andere plaagbeestjes in toom te houden en door snoeihout en blad terug te geven aan de bodem, houden we het land vitaal en krachtig.

Kom het beleven en proef dat groenten, kruiden en eieren van een gezond landschap zoveel lekkerder zijn!

Type bedrijf
  • tuinders
Contactgegevens
Geerweg 10
2381 LT
Zoeterwoude
Type bedrijf
  • tuinders
Social media

Korte keten initiatief

Caring Farmers gaan voor een voedselsysteem met minder voedselkilometers, transparantie en goed contact tussen de boer en zijn/haar klanten. Dat is belangrijk, want bekend maakt bemind. Elke boer doet dit weer een beetje anders. Van de één liggen de producten herkenbaar in de supermarkt, de ander heeft een boerderijwinkel of verkoopt abonnementen of laat de burger zelf oogsten. Bekijk hier hoe jij producten kan kopen van deze boer:

Producten
  • eieren
  • groenten
Ik doe mee aan een korte keten via
  • abonnement (ophalen)
Alternatieve korten keten initiatieven

Hazelland 10 is een CSA tuinderij wat staat voor 'Community Supported Agriculture' oftewel gemeenschapslandbouw. Als CSA bedrijf telen we met respect voor de natuur en het ecologisch evenwicht voor de lokale gemeenschap. Bij ons ben je geen klant maar oogstgenoot en betaal je jouw oogstaandeel een seizoen vooruit. Zo geef je de tuinder bestaanszekerheid en werk je mee aan het voortbestaan van duurzame landbouw. Je deelt ook het landbouwrisico. Is er overvloed, dan geniet je daar met alle oogstgenoten van en als iets tegenvalt, draag je met elkaar het risico.

In de winkel
Oostgaag 25A
3155CE
Maasland

Recreatie

Veel Caring Farmers zoeken contact met burgers, en hebben daar vaak ook inkomsten van. Ze hebben een boerderijcamping, verhuren zalen of organiseren educatieve evenementen. Kom ervan genieten, organiseer een feest op de boerderij, ontmoet je collega’s, of slaap een nachtje bij deze boer:

Soorten recreatie
  • wandelpaden

Kringloop

Caring Farmers streven naar een landbouwsysteem waarin de kringloop van nutriënten wordt gesloten. Die is pas echt gesloten als humane mest teruggaat naar het land. Maar ondertussen zijn er erg veel verbeteringen door te voeren. Door in ieder geval meer lokaal te werken en geen kunstmest en krachtvoer uit ver buitenland aan te voeren.

In een kringlooplandbouwsysteem voer je (zo min mogelijk) nutriënten van buiten aan, en eten de dieren vooral reststromen en gras uit de regio. De mest wordt gebruikt op het eigen bedrijf of bij een akkerbouwer in de buurt.

In kringlooplandbouw maakt de boer gebruik van diverse planten en rotaties om een gesloten stoffenbalans te creëren. Lees hier meer over kringlopen en bekijk hier wat deze boer doet om zijn/haar kringlopen te sluiten:

Natuur

Caring Farmers willen een landbouwsysteem waarin de biodiversiteit toeneemt Hoe meer diversiteit, hoe meer soorten leven, hoe gezonder je omgeving. Elke vorm van leven heeft een taakje, die ook op het boerenbedrijf weer nuttig is.

Een grote diversiteit aan insecten houdt elkaar bijvoorbeeld in balans. En bomen en struiken geven schaduw aan dieren, ze voorzien van voedsel, en huizen ook weer vogels en insecten die plagen van het land weg houden. Meer biodiversiteit speelt ook een rol in de stoffenwisseling: de verschillende vormen zuiveren, filteren en zorgen dat het systeem goed werkt.

Lees hier meer over de natuurinclusieve methode en bekijk hier wat deze boer doet voor de natuur:

Dierenwelzijn

Caring Farmers streven naar een landbouwsysteem met een kleinere rol in het dieet voor dierlijk eiwit. En de dieren die we houden, houden we dierwaardig. We willen toe naar een veehouderij waarin alle dieren een gezond leven hebben met genoeg voeding, beweging, buitenlucht, spel, rust, plezier en de vrijheid om natuureigen gedrag uit te oefenen.

Dieren hebben intrinsieke waarde, en we erkennen hen als intelligente mede-dieren met emoties. Lees meer over dierenwelzijn en onze activiteiten hiervoor, en ontdek hier wat deze boer doet: