Farmers aan 't woord

Sander Leroy Groenteteler Warmonderhof

Sander Leroy

Warmonderhof
Delfgauw

Hoi, ik ben Sander Leroy. Na een carrière in horeca, zeevaart en sociaal werk belandde ik in de agrarische sector. In 2018 heb ik het Warmonderhof (opleiding voor biodynamische landbouw en veeteelt) afgerond. En ben ik van start gegaan als boer om de wereld een stukje mooier en lekkerder te maken. Van buiten, natuur, bloemen, bijen en broccoli werd ik altijd al wel warm. Als klein jongetje was ik al vroeg in het bezit van een moestuintje en teelde ik daar mijn eigen radijs, sla en wortels met gemengde successen. 

Bij Hoeve Biesland, in de polder tussen Den Haag en Rotterdam heb ik naast stage ook een aantal jaar gewerkt als BD Vollegronds Tuinder. Daarnaast ben ik mij verder gaan verdiepen in regeneratieve landbouw en heb ik een masterclass bij Richard Perkins gevolgd. Door al deze nieuwe informatie ging het kriebelen om mij verder te ontwikkelen in de landbouw. Samen met mijn partner Maaike Zuidgeest ontstond er eind 2020 een plan om een regeneratieve boerderij op te zetten. Met als werktitel “de Buitenbrigade” zijn we toen begonnen met schrijven aan ons bedrijfsplan en van start gegaan met het bouwen aan onze community. En is nu ook de zoektocht naar grond in volle gang. 

Waarom Caring Farmers

Ik vind het belangrijk dat we naar een andere manier van voedselproductie, natuur en bodem gaan kijken. Het huidige systeem is niet langer houdbaar, en aan deze verandering wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De mensen die zich aansluiten bij Caring Farmers zijn niet alleen een voorbeeld voor de toekomst, maar vormen een stevige basis om deze verandering in gang te zetten voor mens, dier en natuur.

Toekomstplannen

Mijn droom is wat wij nu aan het opzetten zijn: de Buitenbrigade. Regeneratief boeren, anderen inspireren door te doen, en kennisdeling faciliteren. Een plek waar je voedsel uit de regio kunt kopen en kunt zien waar het vandaan komt, voor jong en oud. We sluiten aan op recreatief gebruik van de omliggende omgeving en bestaande (wandel) routes. 

We bieden een toekomstbestendig alternatief voor landbouw, met een veerkrachtige balans tussen people, planet & profit. We inspireren en faciliteren andere toekomstboeren en polderpioniers om regeneratief te werken, via cursussen, informatieve podcasts, fieldlabs en stageplekken. De Buitenbrigade realiseert een vorm van landbouw die ook anderen perspectief biedt. Een vorm van landbouw die bovenal duurzaam, realistisch, winstgevend en toekomstbestendig is. We gaan voor ‘groots in kleinschaligheid’. Bouwend aan een groenere wereld, ook voor de generaties na ons. 

Volg ons hier!