Farmers aan 't woord

Boer Sil kleiner

Sil Oostendorp

Groente- en graanteler
Dwingeloo

“Een gezellig groentekarretje aan de weg vol met heerlijke biologische groenten en fruit. Op de akker worden al deze groenten verbouwd en het werk gebeurt met de paarden.

Ik ben Sil Oostendorp en ik ben biologisch groente- en graanteler. Op dit moment bewerk ik ongeveer 10 hectare land, waarop meer dan 50 soorten groenten en verschillende granen worden geteeld, waaronder spelt. Ik teel mijn groente en graan zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen. Het grote deel van het werk op het land doe ik met mijn werkpaarden: Miro, Driek en Isis. Daarnaast is er natuurlijk veel handwerk te doen op het land. We hebben een zelfoogsttuin waar nu zo’n 64 klanten hun dagelijkse portie groente zelf komen oogsten. Ook hebben we een bloementuin en Boerin Saar is druk bezig haar melkschapenbedrijfje vorm te geven. 

Als jonge boer ben ik gemotiveerd begonnen aan dit leven en ben ik telkens op zoek naar het directe contact met u, de consument. De boer een hand kunnen geven en de groenten zien groeien, dat is voor mij een doel.

Het motto: ‘Weet wat je eet’ is voor mij persoonlijk ontzettend belangrijk, zeker in deze tijd waar je als consument vaak voor de gek wordt gehouden.

Waarom Caring Farmers?

Vrij vertaald is Caring Farmers in mijn beleving:  Boeren met zorg voor al het leven. Als je de bodem goed voedt, met liefde en aandacht , zal ze jou als boer veel teruggeven. Die verbinding, als zijnde een klein deel van het grote geheel, maakt ons sterk en weerbaar. Daar wil ik graag bijhoren. 

Meer over Boer Sil zie je in de film van “Heel Drenthe Zoemt“. De foto is met dank aan dit mooie stuk in de Volkskrant.