Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

#DagvandeKringlooplandbouw

Een groep boeren trekt morgen op tractoren het land in. We snappen de boosheid, want het overheidsbeleid zwalkt al decennia. Kabinet na kabinet ziet de mestcrisis, maar durft geen actie te ondernemen. Met als gevolg dat we nu in een land wonen waar de biodiversiteit achteruit holt, de natuur lijdt en waar boeren uit onzekerheid en frustratie de straat op gaan.

Maar wij gaan niet boos op de trekker zitten om te proberen het niet-werkende beleid hetzelfde te houden, maar wij gaan aan de slag. Als boer én als consument. Morgen vragen wij alle consumenten om met hun boodschappen te laten zien waar je voor staat. Koop duurzaam en lokaal, ga naar een boerderijwinkel, biowinkel of bestel online van een boer in de buurt. En laat dat iedereen weten op al je social media kanalen! Maak #DagvandeKringlooplandbouw trending.

Crowdfunding groot succes!

In zes dagen tijd doneerden honderden burgers en boeren om onze kringloopcommercial op tv uit te zenden om het vooruitstrevende boerengeluid te laten horen. Wij voelen ons enorm gesteund door alle geweldige hulp! Morgenavond zitten wij klaar voor de tv! Na het half 8 journaal op RTL 4 en rondom Hart van Nederland en Shownieuws. Samen goed voor zeker 2 miljoen kijkers!! 

Kringlooplunch met de Volkskrant

Acht boeren gingen vanmorgen in gesprek met de Volkskrant over de boerenprotesten. We spraken over waar de boosheid vandaan komt, wat er moet gebeuren om hier uit te komen en over onze eigen idealen. Lees het vandaag in de Volkskrant! 

David Luijendijk van Eko-logisch schotelde ons een heerlijke bio lunch voor. Grote dank aan de deelnemende boeren: Esther Maarleveld van Poldervarken, Ruud Zanders van Kipster, Bas en Marrit van Boerderij Buitenverwachting, Arie van den Berg van Hoeve Ackerdijk, Gerben Engwerda van Louwsmar en aan Sander Leroy zij-instromer van de Warmonderhof die nog op zoek is naar een boerderij!

Meer aandacht voor het kringloopgeluid:

De Caring Farmers – een groeiende groep van 250 grote en kleine, gangbare en biologisch (-dynamische) boeren – hebben één ding gemeen. Ze beseffen dat de huidige landbouw niet houdbaar is, en vragen de overheid juist om snelle en adequate actie! Het is crisis en tijd om daarnaar te handelen. Er liggen meerdere mooie plannen waar de overheid mee aan de slag kan. Het plan Regie op Ruimte, of Naar een Ontspannen Nederland of het plan Beter Betaalbaar Boeren van Greenpeace. Dat plan is doorgerekend, is duur maar levert over 10 jaar een volledig ecologische landbouw en lagere zorgkosten, schoner water en gezonder natuur. De overheid kan kiezen, maar moet wel aan de slag. Want dat is de enige manier om weer rust te krijgen en aan EU wetgeving te voldoen.

Reactie op berichtgeving in media over PBL rapport

En het nieuws in de media dat er in sommige provincies geen ruimte zou zijn voor boeren? Absurd, het allerlaatste wat uit een provincie verdwijnt zijn de boeren die ons voedsel produceren! We hebben juist meer boeren nodig. Kleinschalige grondgebonden natuurinclusieve boeren. Voedsel produceren kan prima zonder negatieve impact op de natuur, dat laten veel Caring Farmers al zien. Maar dan moeten we anders gaan eten, en boeren helpen schakelen! En natuurlijk andere stikstofbronnen aanpakken, zoals een overmaat aan vervuilende industrie en vliegtuigen.

Vandaag is #DagvandeKringlooplandbouw. We zitten midden in een #klimaat en #biodiversiteitscrisis en het is tijd voor een andere landbouw. Stem daarom vandaag met je boodschappen voor een landbouwtransitie en koop duurzaam en lokaal!

Nog meer leestips!