Nieuws

Home  /  Actueel  /  Nieuws  / 

Kom op foodcamp bij jouw Caring Farmer!

Caring Farmers zijn bijna 250 boeren die niet afwachten, maar op reis gaan. Op weg naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw, waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt,  alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten.  

Caring Farmers en Lekker Boer nodigen u uit voor een Foodcamp: een leuke en leerzame middag bij een boer. In gesprek met de boer over zijn/haar bedrijf, kennismaken met mede betrokken consumenten uit je regio. Maar ook samen met de boer oogsten en vervolgens ter plekke de oogst bereiden met een chefkok. 

Ook voor kinderen is er een programma: zij kunnen zich helemaal uitleven tijdens een bootcamp, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken, beantwoordt de boer al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is hij op deze manier gaan boeren?  ‘

Op 11 september in Zwolle, 18 september in de Noordoostpolder, 25 september regio Eindhoven, 2 oktober in Barneveld, 9 oktober regio Amsterdam en 16 oktober regio Delft. 

Dit programma wordt medemogelijk gemaakt door Re-root the Dutch Food System, Triodos en Milieudefensie.

Dit najaar bij de volgende caring farmers: 

Op bezoek bij Boer Jeannine in Zwolle!

Sinds een paar jaar is de Fruittuin van Nien onderdeel van de Zwolse stadlanderijen. De mens weer in verbinding brengen met de natuur is haar missie. Samen met de andere ondernemers verkopen ze samen hun producten in de lokale boerderijwinkel naast de boomgaard. Kom je op bezoek 11 september?

Kom op bezoek bij Boer Joost in Ens !

Boer Joost is met Zonnegoed de eerste officiële veganistische boer van Nederland. Dit betekent dat zijn groente zonder sh*t zijn.  Zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmest of dierlijke mest. Voor duurzaamheid is dit juist de sh*t!  Je bent welkom op 18 september. Ben jij erbij? 

Kom op bezoek bij Boer Henk in Deurne!

Tussen Venlo en Eindhoven zit boer Henk van Bijzonder Brabants in de peel. Hier teelt hij wel meer dan 100 verschillende groente op 1.5 ha. En van een super kwaliteit: boer henk levert aan 15 restaurants in de omgeving. En nu ook aan jou! Van lupine tot golfbieten – (h)eerlijke groente waar je wellicht nog nooit van gehoord had! Kom jij ook spelen en eten op 25 september?

Op bezoek bij boer ijsbrand van boerderij ’t paradijs!

De foodcamp bij Boerderij ’t paradijs kan wegens omstandigheden helaas niet doorgaan. De foodcamp van 2 oktober is uitgesteld.

Kom op bezoek bij Boer Kasper in Beverwijk!

Samen met nog 5 andere ondernemers boert kasper op Landgoed Rorik in Beverwijk, vlak boven Amsterdam. Deze kersverse en innovatieve bedrijfsvorm is nog volop in ontwikkeling. De groente van Kasper bereikt al vele Amsterdamse gezinnen, terwijl collega’s er een boomgaard opstarten. Komen jullie ook 9 oktober?

Kom op bezoek bij Boer Arie in Schipluiden!

Biologisch melkveebedrijf Hoeve Ackerdijk zit pal tussen Delft, Den Haag en Rotterdam in. Over zijn velden vol weidevogels kun je de skyline van Rotterdam zien. Deze betrokken caring farmers verzuivelt sinds een paar jaar zijn eigen kaas met zijn zoon. Kom jij ook op bezoek 16 oktober?

Steun jij kringlooplandbouw?

Als Caring Consument kan jij boeren helpen. Door direct van hen af te nemen, hun verhalen te delen, vrijwilligerswerk te doen, of door je keuzes in de supermarkt! Als caring consument ben jij al eerste op de hoogte van de gave projecten van caring farmers waar je bij aan kunt sluiten. Samen creëeren we het voedselsysteem van de toekomst. Doe je mee?