Ekoto
Het is onze missie om de transitie naar een duurzame en transparante keten te versnellen. Kom langs bij de boerderijwinkel of bestel op de webshop.
Hoeve Hoogland
Hoeve Hoogland is een voedselnetwerk waar lokaal en NatuurRijk eten wordt geproduceerd. Er worden natuurgebieden beheerd met behulp van Dexterkoeien en geiten en groenten geteeld.
Boerderij de Eenzaamheid / Oogstwinkel Leiden
Boerderij De Eenzaamheid: Een boerderij op een eiland,
met koeien, kaas en een droom:
een regeneratief polderlandschap, waarbij een nieuwe balans wordt gevonden tussen koeien, kaas en klimaat.
De Lankerenhof
Wij zijn Chris en Marjanne Borren, pluimveehouders in Voorthuizen. Sinds 1999 hebben wij biologische legkippen die vrij kunnen rondlopen in een grote uitloop.
Straatboer
Vanuit Stichting Straatboer zijn we aan het ‘boeren op straat’. In de breedste zin van het woord. Zo creëren we op pleinen in de stad openbare eetbare plukplekken, faciliteren we een buurtmoestuin, vergroenen we versteende voortuinen (van woningcorporaties) en realiseren we eetbare plukplekken bij bedrijven op bedrijfsterreinen. Alles met als doel om bewoners en bedrijven te inspireren en enthousiasmeren om met vergroening bezig te gaan en de meerwaarde ervan in te laten zien.
De bamboer
De Bamboer kweekt duurzaam en lokaal biologisch bamboe voor de lokale markt.
Boerderij Boterhuys
Boerderij Boterhuys is de melkveeboerderij van Gerard en Mieke. Hun producten zijn in de boerderijwinkel verkrijgbaar, ze houden de kalfjes bij de koe en doen aan weidevogelbeheer.
Boerderij tussen de Hagen
Het bedrijf van Wim, Thecla en zoon Ron ligt in Stoutenburg, gemeente Leusden. Boerderij tussen de Hagen is een echt familiebedrijf die al verschillende generaties bestaat.
Het veldhoen / fam. Kemp
Boer Wilko houdt koeien, schapen en één varken (tante Truus). Daarnaast doet hij natuurbeheer voor Natuurmonumenten en zet hij zich in voor Wij.land.
Groene Takken Bosprodukten en -diensten
Groene Takken maakt en verkoopt Eetbaar Hout, boomstammen met eetbare paddenstoelen. Op deze manier wordt laag kwaliteit hout opgewaardeerd en gelijke tijd wordt een bijdrage aan ons voedselsysteem geleverd zonder de natuur aan te tasten.